Memurlar eylem hazırladığında!

Hükümet sözünü tutmadı:
Karacabey Türk Eğitim-Sen Temsilcisi Mustafa Şentürk, 4688 Sayılı yasa gereği hükümetle kamu çalışanları arasında yapılan “8. Dönem Toplu Görüşmeler”in uzlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine eylem hazırlığında olduklarını belirtti.
            Türkiye Kamu-Sen’in 8 yıldır memurların ekonomik ve sosyal sorunlarını çözmek amacıyla masaya oturduklarına dikkat çeken Şentürk, yasaların kendilerine verdiği yetkiyi sonuna kadar kullandıklarını kaydetti.
            Hükümetin verdiği sözlerine yerine getirmediğini anlatan Şentürk, “Sayın Başbakan, yıllar önce, ‘Size toplu sözleşmeli, grevli sendikal haklar vereceğiz’ dedi ancak, sözünün arkasında durmadı. Verdiği söze, attığı imzaya saygı duymayanlar, hukuka da saygısızlık etmekte ve 4688 sayılı ‘Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu’na karşı gelmektedir. Gayret ve iyi niyetimize Kamu İşveren Heyeti tarafından aynı samimiyetle karşılık verilmemektedir. Bizler kamu görevlilerin hak ve menfaatlerini korumak ve ilerletmek için mücadele ettikçe, karşımızdaki irade buna karşı sorunları çözümsüzlük hale getirmek için uğraşıyor” dedi.
Tek sorumlu siyasi iradedir!
            Türkiye Kamu Sen olarak, eylem sürecini başlattıklarını vurgulayan Mustafa Şentürk, “Bundan sonra bütün kamu kurumlarının önü, eylem alanıdır. Yaşanacakların tek sorumlusu, yıllardır kamu görevlilerini görmezden gelen, toplu görüşme masasını ciddiye almayan ve bizleri eylem yapmaya zorlayan siyasi iradedir.
            Konfederasyonumuz, bayramın ardından 2-3-4 Ekim’de bağlı sendikaların toplam 404 şube başkanın katılımıyla Ankara’da 3 günlük bir toplantı gerçekleştirecektir. Toplantıda, konfederasyon yönetiminin planladığı eylemlere son şekli verilecek. İş bırakma, Ankara’ya yürüyüş, açlık grevi, işyerleri önünde basın açıklamaları gibi eylem ve etkinliklerimiz hayata geçirilecektir.
            Türkiye Kamu Sen, eylem kararını tüm kesimlerle paylaşmak ve kamuoyu desteği sağlamak amacıyla da yoğun bir ziyaret trafiği yürütecek. Konfederasyon yöneticileri, siyasi partileri, sivil toplum örgütlerini, basın kuruluşlarını ziyaret ederek eylem kararının gerekçelerini anlatacaktır. Özetle bayram sonrası memurun eylem günleri olacaktır. Tüm memur sendikaları bu süreçte ortak eylemler için davet edilecektir” diyerek sözlerini tamamladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.