“Zeytin Sineği” ile mücadele dönemi

Karacabey Tarım Müdürlüğü, 21 bin dekar alanda zeytin sineği ile mücadele zamanının geldiğini duyurdu.
            630 bin adet üretimi yapılan zeytin ağaçlarında Tarım Müdürlüğü’ne bağlı teknik elemanlarınca yapılan kontroller sonucunda bu tespite ulaşıldığı bildirildi.
            Tarım Müdürü Erdoğan Ceylan, zeytin sineğinin ekonomik öneme sahip bir zararlı olduğuna dikkat çekti. Zeytin sineği tarafından bırakılan yumurtadan çıkan larvaların meyve etinin içinde çekirdek etrafında galeriler açarak zarara neden olduğunu belirten Ceylan, meyvenin sofralık kalitesini bozduğunu ve zeytinyağında da asit oranının arttığını kaydetti.
            ‘Zeytin Halkalı Leke Hastalığı’nda ise yaprakların fonksiyonlarını tam yapamadıklarından az meyve tutumuna ve meyvelerin erken dökülmesine neden olduklarını vurgulayan Erdoğan Ceylan, “Epidemi yıllarında yaprakların tamamının dökülmesiyle ağaçlar çıplak kalabilir.
Bu durumda kuvvetten düşen zeytin ağaçlarında yaprak dökülmesine, ağacın çıplak kalmasına, verimin yüzde 30 ile 40 oranında azalmasına, sürgün ve ince dalların kurumasına neden olmaktadır. Bu gibi etkenlerden dolayı zeytin üreticilerimizin İlçe Tarım Müdürlüğü ile ziraat mühendislerine reçetelerini yazdırarak tavsiye edilen ilaçlar ile belirtilen tarihten itibaren ilaçlı mücadeleye başlamaları gerekmektedir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.