Meltem’e ziyaretçi akını!

Meltem, 58.’si yaşanan “Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle 10 Ocak’ta yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı. İlçe yöneticileri, siyasi partilerin temsilcileri, sendikalar, sivil toplum örgütleri ve bir çok okurumuz gazetemize bizzat gelerek anlamlı günü kutlama nezaketi gösterdi. Bir çok okurumuz da çiçek göndererek, mail yoluyla, ya da telefonla duygularımıza ortak olduklarını hissettirdi ve Meltem çalışanlarını onurlandırdı.
1961 yılında gazetecilerin çalışma haklarında iyileştirme getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesi üzerine 9 gazete sahibi, yasayı protesto etmek için 3 gün boyunca yayım yapmama kararı aldı. Bu gelişme üzerine çalışan gazeteciler, 10 Ocak 1961 günü basın özgürlüğüne sahip çıkmak amacıyla yürüyüş düzenledi. Gazeteciler, patronların boykot kararı karşısında, sendika öncülüğünde, “BASIN” adıyla 11-12-13 Ocak 1961 tarihlerinde kendi gazetelerini yayımladı. O tarihten sonra 10 Ocak, “Çalışan Gazetecilerin Bayramı” olarak kutlanmaya başlandı.
1971 yılındaki 12 Mart müdahalesiyle çalışan gazetecilerin hakları ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak 10 Ocak, “Bayram” olmaktan çıkarıldı. Daha sonra da, “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak anılır oldu.
“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle ziyaretçi akınına uğrayan Meltem Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yasemin Uysal, anlamlı günde Meltem’i yalnız bırakmayan, bizzat gelerek, çiçek göndererek, telefonla ya da internet aracılığı güzel duygularını paylaşma nezaketi gösteren tüm okurlara teşekkür etti.
GAZETECİLER GÜNÜ NEDENİYLE KİM NE DEDİ?
Eğitim-Bir-Sen: Basın demokrasinin temel taşıdır
İlk ziyaretimizi gerçekleştiren Eğitim-Bir-Sen İlçe Başkanı ve Cumhuriyet İlkokulu Müdür Yardımcısı Abdullah Gürbüz ile Yönetim Kurulu Üyesi ve Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu Müdürü Nurettin Çift oldu.
Eğitim Bir-Sen temsilcileri, basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarının en başında yer aldığını belirtti. Gürbüz ve Çift, “Kamuoyunu doğru, tarafsız ve ilkeli bir şekilde bilgilendiren gazeteciler yaşadıkları toplumlarda önemli bir misyon ve sorumluluk üstlenmektedir. Gazeteciler, mesleklerini mesai mefhumu gözetmeksizin, gece-gündüz demeden zor şartlarda büyük bir fedakârlık içerisinde yerine getirmektedir. Basın çalışanlarımıza müteşekkir olduğumuzu belirtmek isterim. Temennimiz gazetecilerin hayatlarını hak ettikleri uluslararası standartlarda yaşamaları ve ihtiyaç duydukları sosyal haklara kavuşmasıdır. Bu vesileyle basın çalışanlarımızın gününü kutlar, meslek hayatlarında başarı dolu nice yıllar dilerim” dedi.
Karahasanoğlu: Basın halkın sesidir
Balıkesir Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hasan Karahasanoğlu ile Kooperatif Müdürü Aydın Gürkök, Meltem’i ziyaret ederek Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Karahasanoğlu, “Demokratik toplumları ayakta tutan en önemli unsurlardan başında özgür basın gelir. Basın mensupları hal adına gözlem yapar. Haber niteliği taşıyan gelişmeleri ise özgür iradesi ile kamuoyunun bilgisine aktarır. Bu kutsal görevi yerine getirirken, yeri geldiğinde canlarını bile ortaya koymaktan çekinmemektedir. Özgür ve tarafsız bir basın; şeffaf ve demokratik toplumu yaşatan en önemli unsurlardan biridir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerlerdir. Bu duygular içinde, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü içtenlikle kutluyorum” diye konuştu.
Tezcan: Hayatın vazgeçilmez unsuru; basındır
Gazetemiz köşe yazarlarından Hayri Tezcan ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Meltem’e kutlama ziyaretinde bulundu. Tezcan, “10 Ocak, özverili çalışmalarıyla, gece-gündüz görev başında olan basın emekçilerinin meslek onurudur. Çalışma hakları konusundaki sorumluluklarını yerine getirirken, özverilerini ve mücadelelerini ortaya koydukları simge olmuş bir tarihtir. Kamuoyunun aydınlatılması, halkın bilgi edinmesi konusunda çok önemli bir kamu görevini özveri ile gerçekleştiren basın emekçilerinin öncelikle kısıtlı özgürlüklerinin geliştirilmesi gerekir. Bunun için yasalarda gerekli düzenlemelerin yapılarak etkin bir basın özgürlüğü ve meslek haklarının sağlanması zaman yitirilmeden ele alınmalıdır. Bu duygular içinde tüm basın çalışanlarının gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.
KTSO: Basın, gözümüz ve kulağımızdır
Meltem Gazetesi’ni ziyaret ederek “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlayan Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü ile Başkan Yardımcısı Sezgin Parlaklar başarı dileklerini paylaştı.
KTSO Başkanı Güncü, “İlçemizde olup biteni basın vasıtasıyla öğreniyoruz. Güçlü bir yerel basına sahip olduğumuzu düşünüyoruz. Ayrıca bilgilendirme ve faaliyetlerimizin kamuoyuna yansıtılması açısından gazetelerin ve gazetecilerin varlığı Karacabey için büyük şanstır. Basın demokrasinin önde gelen vazgeçilmez değeridir. Basın toplumun gözü, kulağı ve dilidir. Uyarıcı, aydınlatıcı, olayları anında okuyucuya ileten güçlü bir yerel basınımız var. Karacabey’in bu konuda diğer ilçelere oranla avantajlı olduğunu düşünüyoruz. Gazeteci, özveriyle çalışır ve ülkemizin çıkarlarını gözeterek vatandaşın haber alma hakkını kullandırır. Kalemini satmayan, vatan ve millet yolunda yürüyen, dürüst, tarafsız çalışan tüm gazetecilerin gazeteciler gününü içtenlikle kutlarız” dedi.
AK Parti: Basın milletin müşterek sesidir
Adalet ve Kalkınma Partisi Karacabey İlçe Başkanı Ertem İşcan, Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli, Ana Kademe Tanıtım ve Medya Başkanı Furkan Yolyapan, Teşkilat Başkan Yardımcısı Süleyman Garip, Kadın Kolları Seçim İşleri Başkanı Neşe Yıldız ile Ekonomi İşler Başkanı Gülseven Ulga, ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Meltem’i yalnız bırakmayanlar arasındaydı.
AK Parti İlçe Teşkilatı, Karacabey’de, gazetelerin ve gazetecilerin özgürce yayın yaptığını ve halkın sesi olma konusunda görevlerini başarıyla yürüttüklerini ileri sürdü.
Meltem Gazetesi’nin ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan, “Kamuoyunun haber alma hakkını özveriyle sağlayan yerel medya çalışanları çok önemli bir görev yürütmektedir. Halkın doğru zamanda, doğru bilgiye ulaşması ve toplumsal farkındalığın arttırılması yolunda en etkili araç basındır, yani gazetecidir. Özveri ile görev yapan gazetecilere ne kadar teşekkür etsek azdır. İlçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine gazetecilerimiz öncülük etmektedir. Gündeme taşıdıkları konularla Karacabey’in kalkınmasına katkı sağlayan değerli gazetecilerimizin özel günlerini kutlar, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anarız” diye konuştu.
AK Gençlik gazetecileri unutmadı!
Adalet ve Kalkınma Partisi Karacabey Gençlik Kolu Başkanı Adem Coşkun ile birlikte Yönetim Kurulu Üyeleri Meltem’i ziyaret ederek anlamlı günümüzü tebrik etti. Coşkun ziyaretinde; “Hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı basındır. Basın, demokrasinin yaşanmasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelir. Basın, gerçeklerin öğrenilmesinde köprüdür. Toplumdan gelen isteklerle kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapan en etkili araçlardan biridir. Toplumun sosyal kültürel ve ekonomik anlamda kalkınmasına önemli katkılar sunar. “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlar, ilçemizin gelişimine ve kalkınmasına büyük destek sağlayan, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım” şeklinde konuştu.
CHP: “Basın özgürlüğü, gerçek bir demokrasinin olmazsa olmazıdır”
CHP Karacabey İlçe Başkanı Ayfer Şahin Çiftçi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan CHP Karacabey İlçe Başkanı Ayfer Şahin Çiftçi “Çok zor şartlar altında vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için verdiğiniz mücadeleyi, ülkemiz, insanlarımız, demokrasimiz, birlik ve beraberliğimiz için çok önemsiyorum” dedi.
“Gazetecilerin, muhalif düşüncelerini ifade ettikleri için baskı, sansür, hapis ile cezalandırılması demokrasilerde kabul edilemez” diyen Çiftçi, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, tüm bu anti-demokratik saldırılara karşı bir arada durduğumuz, zorluklara göğüs gerdiğimiz mücadelenin sembolüdür” ifadelerini kullandı. CHP’li Çiftçi’nin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı şöyle:
“Haklarınıza ve basın özgürlüğüne sahip çıkmak adına 58 yıl önce başlayan mücadelenizin yıldönümünde sizi bir kez daha yürekten selamlıyorum. Demokrasinin güçlenmesinde, özgür irade ve düşüncenin yaşatılmasında vazgeçilmez olduğuna inandığım gazetecilerimiz, milletimizin, gözü, kulağı, vicdanı ve sesi olarak büyük bir özveri ile zaman ve yer gözetmeden çalışıyor. Çok zor şartlar altında vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için verdiğiniz mücadeleyi, ülkemiz, insanlarımız, demokrasimiz, birlik ve beraberliğimiz için çok önemsiyorum. Çünkü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; “… Milletin samimi olarak birlik ve dayanışma içinde bulunması zorunludur. Halkın kurtuluşu ve mutluluğu bundadır. Mücadele bitmemiştir. Bu gerçeği milletin kulağına, milletin vicdanına gereği gibi eriştirmede basının görevi çok ve çok önemlidir.” Mesleğine, memleketine, ülkesine ve milletine sevdalı, Cumhuriyet’i ve kazanımlarını savunan gazetecilerimizin çalışma şartlarını zorlaştırmanın hiçbir haklı gerekçesi yoktur. Gazetecilerin, muhalif düşüncelerini ifade ettikleri için baskı, sansür, hapis ile cezalandırılması demokrasilerde kabul edilemez. Basın özgürlüğü, gerçek bir demokrasinin olmazsa olmazıdır. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, tüm bu anti-demokratik saldırılara karşı bir arada durduğumuz, zorluklara göğüs gerdiğimiz mücadelenin sembolüdür. Bu anlamlı günde büyük bir onur ve gayretle mücadele eden değerli gazetecilerimizin ve fikir emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.