Meltem’e ziyaretçi akını

Meltem, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı. İlçe yöneticileri, siyasi partilerin temsilcileri, sendikalar, sivil toplum örgütleri ve bir çok okurumuz gazetemize geldi. Bir çok okurumuz da mail ve telefonla mutluluğumuzu paylaşma nezaketi göstererek, Meltem çalışanlarını övgü dolu sözlerle onurlandırdı.
1961 yılında gazetecilerin çalışma haklarında iyileştirme getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesi üzerine 9 gazete sahibi, yasayı protesto etmek için 3 gün boyunca yayım yapmama kararı aldı. Bu gelişme üzerine çalışan gazeteciler, 10 Ocak 1961 günü basın özgürlüğüne sahip çıkmak amacıyla yürüyüş düzenledi. Gazeteciler, patronların boykot kararı karşısında, Sendika’nın öncülüğünde, “BASIN” adıyla 11-12-13 Ocak 1961 tarihlerinde kendi gazetelerini yayımladı.
O tarihten sonra 10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kutlanmaya başlandı.
1971 yılındaki 12 Mart müdahalesiyle çalışan gazetecilerin hakları ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak 10 Ocak, “Bayram” olmaktan çıkarıldı. Daha sonra da, “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak anılır oldu.
“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle üç gündür ziyaretçi akınına uğrayan MELTEM’in Yazı İşleri Müdürü Yasemin Uysal, Türkiye’nin içinde bulunduğu antidemokratik sürece dikkat çekerek, “Basın özgürlüğü yoksa, demokrasi de yoktur” dedi. Uysal, anlamlı günde Meltem’i yalnız bırakmayan ve bizzat gelerek 10 Ocak’la ilgili güzel duygularını paylaşma nezaketi gösteren tüm okurlara teşekkür etti
*****
Gazeteciler Günü nedeniyle kim ne dedi?
Karacabey AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, “Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle Meltem’i ziyaret etti. Yönetim kurulu üyelerinden Tanıtım ve Medya Başkanı Talat Malçok ve Hasan Aydın’ın da katıldığı ziyarette, AK Partililer Meltem Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yasemin Uysal’ın konuğu oldular.
AK Parti yöneticileri, gazeteciliğin çok kutsal bir meslek olduğunu, ancak bu mesleği yapanların güç koşullarda mücadele vermek zorunda kaldıklarını söyledi.
Basın emekçilerinin önemli gününü kutlayan AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, demokrasinin olmazsa olmazlarının başında basın ve ifade özgürlüğünün geldiğini dile getirdi.
Murat Erol, “Gazeteciler toplumun haber alma hakkını kullandıran aynadır. Görevlerini büyük bir fedakârlık içinde yürüten dostlarımızın, basımı ve yayımlanmasında emeği geçen isimli, isimsiz tüm çalışan gazetecilerin gününü içtenlikle kutlar, sağlık ve mutluluk dolu bir meslek hayatı dilerim” dedi.
*****
AKP Gençlik Kolları: Basın milletin müşterek sesidir
AK Parti İlçe Gençlik Kolu yöneticileri, gazetecilerin gününü kutlarken, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Basın Milletin Müşterek Sesidir’ dediği güzel tümceyi anımsattı. Ak Parti Gençlik Kolu Başkanı Yakup Can “Basın milleti aydınlatan okuldur. Özveriyle çalışan gazetecilerin gününü kutluyoruz” dedi.

*****

CHP: Basın baskı altında

CHP İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, Gazeteciler Günü’nde, basının baskı altında olduğunu ileri sürerek iktidar partisine yüklendi. Tanrıverdi, CHP Kadın Kolları Başkanı Nuriye Kılıçarslan ile birlikte geldikleri arkadaşları adına konuşurken, basının özgür olmadığını ve Türkiye’nin bu nedenle demokrasiden uzaklaştığını söyledi.
AKP’nin 15 yıl önce, “Yolsuzluk, Yoksulluk ve Yasakları önleyeceğiz” diye iktidar olduğunu anımsatan CHP İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, gelinen noktada tam tersi ile karşılaşıldığını belirtti. Türkiye’nin kan gölüne dönüştüğünü ve halkın can güveliği kalmadığını ileri süren Tanrıverdi, “Ocak ayı gerçeklerin peşinde koşan onurlu gazeteciler için ağır kayıplarla dolu kara bir aydır. Metin Göktepe, Uğur Mumcu, Hrant Dink ve Muammer Aksoy gerçekleri yazdıkları için karanlık güçler tarafından Ocak ayında öldürüldü. Bu gazetecilerimizin ve yazarlarımızın katilleri bulunmadı. Onlar, bu ülkenin acılarına duyarsız kalmadıkları için öldürüldü.
Bugün Dünya Çalışan Gazeteciler günü. Gönül isterdi ki bu günü, basının özgürce yazabildiği, gazetecilerin sıkıntı yaşamadan haber kovalayabildiği bir Türkiye’de karşılayalım. Oysa biz, 146 tutuklu gazeteciyle dünya birincisi olmanın utancını yaşıyoruz. Ahmet Şık’a gözaltında 3 gün su verilmediği gerçeğiyle karşı karşıyayız. Ülkemizdeki, gazeteciler, adliye binalarına haber yapmaya değil, ifade vermeye gidiyor. “Gazetecilik Suç Değildir” demenin bile suç sayıldığı günleri yaşıyoruz. Çalışan gazeteci kalmasın diye basın özgürlüğü ve gazetecilik onuru hedef tahtasına oturtuldu. Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 180 ülke arasında 151. sıradayız. Haber alma özgürlüğünün ağır ihlaline en çarpıcı örnek olarak, sıradanlaşan patlamalarla yaşanan katliamlara, cinayetlere, canlı bombalara ilişkin anında getirilen yayın yasaklarını gösterebiliriz.
Ülkenin en önemli gündemi olan rejim değişikliğine yol açacak Anayasa görüşmelerine yayın yasağı getirilerek, TBMM TV’nin genel kurul görüşmeleri iktidar tarafından yasaklandı. Gerçekler ve gündem halktan gizlenmektedir. Tarafsız haber yaptığı için baskı gören, işsiz bırakılan hatta, “Kaşının altında gözün var” anlayışı içinde tutuklanarak cezaevlerine gönderilen basın emekçilerimizi hiç bir zaman unutmayacağız.
Özgür bir Türkiye umuduyla başta tutuklu gazetecilerimiz olmak üzere tüm basın emekçilerimizin, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” kutlu olsun” dedi.
*****
MHP: Basın, gözümüz ve kulağımızdır

Meltem Gazetesi’ni ziyaret ederek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Hüseyin Erol başkanlığındaki MHP İlçe yöneticileri başarı dileğinde bulundu.
MHP İlçe Başkanı Hüseyin Erol, “İlçemizde olup biteni sizler vasıtasıyla öğreniyoruz. Güçlü bir yerel basına sahip olduğumuzu düşünüyoruz. Ayrıca bilgilendirme ve faaliyetlerimizin kamuoyuna yansıtılması açısından da sizlerin varlığı bizler için büyük şans. Basının gücüne her zaman ihtiyacımız var. Basın bizlerin gözü ve kulağıdır. Emekleriniz için ne kadar teşekkür etsek azdır. Basın; aydınlatıcı, iyiyi ve doğruyu göstericidir. Olayları anında okuyucuya iletir. Basın, düşündüğünü özgürce ifade edebilmeyi, insan haklarını ve demokrasiyi en fazla savunan bir güçtür. Basın, milletin ortak sesi, gören gözü, işiten kulağıdır. Gazeteci gece gündüz demeden, yorucu çalışma koşullarına rağmen faaliyet gösterir.
Ülkemizin çıkarlarını gözeterek vatandaşlarımızın haber alma hakkını kullandıran, kalemini satmayan, vatan ve millet yolunda yürüyen, dürüst ve tarafsız çalışan tüm gazetecilerin gazeteciler gününü içtenlikle kutlarız” dedi.

*****

KTSO: Basın halkın sesidir
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü, Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Meltem’i ziyaret eden Başkan Güncü, “Demokratik bir toplumu ayakta tutan en önemli unsurlardan birinin özgür ve tarafsız basının varlığı olduğu hepimizin malumudur. Basın mensuplarımız Vatandaşlarımız adına gözlem yapıp, yaşananları kamuoyunun bilgisine sunmaktadır. Bunu yaparken ailesinden bile fedakârlıkta bulunmaktadır. Bu kutsal görevi yerine getiren ve toplumun sesi olan basın mensuplarımız, yeri geldiğinde canlarını bile ortaya koymaktan çekinmemektedir. Özgür ve tarafsız bir basın; şeffaf ve demokratik toplumu yaşatan en önemli unsurlardan biridir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerler olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutluyor, aile bireyleriyle birlikte sağlıklı, başarılı ve mutlu bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.
*****
KTB: Basın demokrasinin temel taşıdır

Karacabey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan, Meclis Başkan Yardımcısı Sezgin Can ve Genel Sekreter İbrahim Temel, 10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü”nün 56. yıl dönümü nedeniyle Meltem’i ziyaret etti.
Demokrasinin vazgeçilmez yapı taşları arasında yer alan basının, haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olduğuna dikkat çeken Murad Bertan, konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Kamuoyunu basın meslek kuralları çerçevesinde doğru, tarafsız ve ilkeli bir şekilde bilgilendiren gazeteciler yaşadıkları toplumlarda önemli bir misyon ve sorumluluk üstlenmektedir. Gazeteciler, mesleklerini mesai mefhumu gözetmeksizin, gece-gündüz demeden zor şartlarda büyük bir fedakârlık içerisinde yerine getirmektedir. Basın mensuplarımız aynı zamanda yaşadıkları şehirlerin tanıtımına ve ekonomik kalkınmasına da katkı sunmaktadır. Toplum için büyük önem taşıyan bu zor görevi özveriyle yürüten basın çalışanlarımıza müteşekkir olduğumuzu belirtmek isterim. Temennimiz gazetecilerin hayatlarını hak ettikleri uluslararası standartlarda yaşamaları ve ihtiyaç duydukları sosyal haklara kavuşmasıdır. Bu vesileyle ülkemizin milli birlik ve beraberliğini ön planda tutarak, sorumluluk bilinci içerisinde mesleklerini icra eden tüm basın çalışanlarımızın gününü kutlar, meslek hayatlarında başarı dolu nice yıllar dilerim” dedi.
*****
Hasan Karahasanoğlu başarı diledi
S.S Balıkesir-Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hasan Karahasanoğlu, gazetecilerin toplumu yönlendirme ve aydınlatma gibi çok önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi.
“Gazeteciler Günü” nedeniyle Meltem’i kutlayan Karahasanoğlu, yerel basının önemine değindi. Yerel basının zor ve önemli bir görevi özveriyle yerine getirdiğini belirten Başkan Hasan Karahasanoğlu, “Kamu hizmeti yapan medya mensuplarının artan sorumluluğunu hepimiz biliyoruz. Tarafsız, özel hayata saygılı, doğru haber vermeyi ve halk için yol gösterici olmayı kendine ilke edinen basın mensupları çok güç koşullarda çalışmaktadır. Gazeteciler, halkın bilgilenmesi, toplumun aydınlanması ve ülke bütünlüğünün korunması gibi kutsal bir görevi yerine getirirken her türlü güçlüğe göğüs germektedir.
Her türlü olumsuzluğa karşın çalışmalarını özveriyle yürüten basınımızın değerli temsilcilerini içtenlikle kutluyor, başarılar dilerim” dedi.
Erdinç Özer: Gazetecilik, fedakarlık ve sorumluluk gerektiriyor.
İlçenin önemli hayır kurumlarından Dayı Karacabey Derneği Muhasip Sekreteri ve Karacabey Kent Konseyi Genel Sekreteri Erdinç Özer, gazetemize nezaket ziyaretinde bulunarak “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”müzü kutladı. Özer ziyaretinde, gazeteciliğin 24 saat süren bir yaşam biçimi olduğuna vurgu yaparak, “Modern toplumların olmazsa olmazı, basının güzide çalışanlarına çok büyük önem veriyoruz. Aracı olarak faaliyetlerimizin topluma aktarılmasında ve vatandaş şikayetlerinin bize ulaşmasında sunduğu büyük katkılara teşekkür ediyoruz. Gazetecilerin kutsal görevlerini ifa ederken gerekli olan sosyal ve maddi ihtiyaçlarının da aynı paralelde artmasını diliyoruz. Toplum sadece gazeteciliği masa işi olarak görmemelidir. Özveriyle yapılan, sorumluluk ve fedakarlık gerektiren bu meslek de sosyal bir görev işleniyor. Gazetecilik 24 saat süren bir yaşam biçimi. Kısa sürelide olsa bende basın çalışanı olarak bu şerefe eriştim. Meşakkatli ve stresli bir ortamda çalıştığınızı biliyorum. Toplumsal gelişmeye katkı sunan, ülkemizin ve demokrasimizin vazgeçilmez temel taşlarından biri olan özgür basınımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü Dayı Karacabey Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Yalazı ve Kent Konseyi Başkanı Mahmut Çayır adına da en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.
*****
Eken, “Hayatın vazgeçilmez unsuru; basındır”

22. Dönem Belediye Meclis Üyesi Seçkin Eken’de “Çalışan Gazeteciler Günü”müzü kutladı. Eken Meltem’e yaptığı ziyarette “Hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı basın demokrasinin yaşanmasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Basın toplumun gerçekleri öğrenmesinde ve sesini duyurmasında, toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapan en etkili araçlardan biridir. Toplumun sosyal kültürel ve ekonomik anlamda kalkınmasında önemli katkılar sağlayan, bu sebeple türlü fedakârlıklar ve özveriler içerisinde görevlerini icra etmeye çalışan siz değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü tebrik ediyor, gecesini gündüzüne katarak ilçemizin gelişimine ve kalkınmasına büyük destek sağlayan, kamu hizmetlerinin yürütülmesinde önemli katkılar da bulunan tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.
*****

İHH: Basın vazgeçilmezimizdir

Hüseyin Kahraman başkanlığındaki İHH Karacabey İlçe Temsilciliği yöneticileri, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla Meltem’e anlamlı ziyarette bulundu. Başkan Kahraman ziyaretinde şu sözlere yer verdi; “Özverileriyle, gece-gündüz her an görev başında olan basın emekçileri için 10 Ocak tarihi, meslek onuru ve çalışma hakları konusundaki sorumluluklarını, özverilerini ve mücadelelerini simgeleyen bir tarihtir. Kamuoyunun aydınlatılması, halkın bilgi edinmesi konusunda çok önemli bir kamu görevini büyük özveri ve zorluklarla gerçekleştiren basın emekçilerin, mesleki hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi, bu hedefte ilgili yasalarda gerekli düzenlemelerin yapılarak etkin bir basın özgürlüğü ve meslek haklarının sağlanması dileğiyle tüm basın çalışanlarının gününü kutluyor, başarılar diliyoruz. Ayrıca İHH’nin yardım kampanyalarının halka duyurulmasında sonsuz desteklerini esirgemeyen Meltem Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yasemin Uysal’a teşekkür ediyoruz”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.