Çipli kimlik kartına yoğun ilgi

Karacabey’de 02 Ocak günü başlayan çipli yeni kimlik kartına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Yeni kimlik kartı ile ilgili düzenlemeler sonrasında ülke genelindeki başvurular 02 Ocak 2017 tarihinden itibaren alınmaya başlamıştı. Yeni kimlik kartları rekor talep görmeye devam ediyor. Henüz aradan 1 hafta geçmesine karşın Karacabey Nüfus Müdürlüğü’ne yaklaşık 600 vatandaşın yeni kimlik kartı için başvuru yaptığı bildirildi. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı projesi kapsamında; ilk başvurunun Kırıkkale’den alındığı 14 Mart 2016 tarihinden bugüne kadar, 526 bin 44 kişi nüfus müdürlüklerine müracaat etti. Yeni kimlik kartlarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, müracaatlar sonucu, 214 bin 655 kart vatandaşlara teslim edildi.
Türkiye genelinde 2 Ocak’tan bu yana ise 86 bin 894 kişi yeni kimlik kartını alabilmek için başvuru yaptı. En yoğun başvuru, 34 bin 607 kişiyle İstanbul’dan oldu. İstanbul’u 20 bin 962 kişiyle Ankara izledi. İzmir’den 12 bin 959, Antalya’dan 9 bin 185, Bursa’dan ise 9 bin 181 kişi yeni kimlik kartlarını alabilmek için başvuruda bulundu. Kimlik kartlarının 3-4 yıl içerisinde tüm vatandaşlara dağıtılması hedefleniyor.
Karacabey İlçe Nüfus Müdürlüğü kimlik yenileme başvurularının yoğun bir şekilde devam ettiğini açıkladı. Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu da, yeni kimlik kartı için başvurusunu önceki gün yaptı. Yolcu, vatandaşların hayatını kolaylaştıracak olan yeni kimlik kartlarının ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi.
Biyometrik ve yüksek güvenlikli yeni kimlik kartlarının vatandaşların hayatlarında önemli kolaylıklar sağlayacağını belirten Karacabey İlçe Nüfus Müdürü Huriye Yalın, “Tüm ülke genelinde olduğu gibi Karacabey’de de 2 Ocak 2017 tarihi itibariyle Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartları verilmeye başlandı. Nüfus Müdürlüğümüze yaklaşık 600 vatandaşımız yeni kimlik kartı için başvuru yaptı. Uluslararası standartlara uygun, en gelişmiş güvenlik öğelerini içinde barındıran kimlik kartları, vatandaşa ait nüfus, fotoğraf ve biyometrik verilerin, üzerindeki temaslı yongaya güvenli bir şekilde kaydedilmesinden sonra yetkisiz kimseler tarafından içindeki verilerin yeniden üretilmesini ya da değiştirilmesini olanaksız hale getirecek şekilde tasarlanmıştır. Vatandaşlarımıza bir an önce yeni kimliklerini çıkarmasını öneriyoruz. Tüm milletimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.