Meltem Gazetesi’ne zabıta mührü

Meltem Gazetesi’ne zabıta mührü
Karacabey Meltem Gazetesi’nin 50 yıllık yayın hayatı Belediye tarafından işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadığı gerekçesiyle zabıta zoruyla durduruldu. Karacabey Belediyesi’nin basın özgür-lüğüne yönelik uygulamasına Bursa Gazeteciler Cemiyeti, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi sert tepki gösterdi.
Meltem Gazetesi çalışanları, 35 yıl önce dönemin Belediye Başkanlığı’nca verilmiş işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı bulunmasına karşın Belediye Başkanı Ergün Koç aleyhine çıkan bazı haberler nedeniyle bu kararın alındığını söyledi. Gazetenin 07.12.207 günü belediye zabıta ekiplerince mühürlenerek, personelin kapı dışarı edildiği kaydedilirken, belediyenin yaptığı uygulamanın basın özgürlüğüne vurulan bir darbe olduğu belirtildi.
GAZETECİLERDEN BÜYÜK TEPKİ
Meltem Gazetesi’nin Karacabey Belediyesi zabıta ekiplerince mühürlenmesine Bursa Gazeteciler Cemiyeti, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanlığı ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi yaptıkları ortak açıklamayla sert tepki gösterdi. Meltem Gazetesi’nin mühürlenmesinin üzüntüyle karşıladığı belirtilerek şöyle denildi: “6 Aralık 2007 Perşembe günü gazeteye resmi yazı gönderen Karacabey Belediyesi, “işletme ruhsatı olmadığını” gerekçe göstererek işyerinin 24 saat içinde mühürleneceğini istemiştir. Verilen sürenin dolmasıyla birlikte Meltem Gazetesi’ne giden belediye görevlileri, kendilerine işletme ruhsatı gösterilmesine karşın mühür işlemini uygulamışlardır.Yaklaşık 35 yıldır Karacabey Belediyesi’ne ait işyerinde kiracı olan Karacabey Meltem Gazetesi’nin mühürlenmesi, yerel basın açısından üzücü bir girişimdir.Gazetecilik meslek örgütleri olarak Karacabey Belediyesi’ne, bir basın organının yayınlanamamasına neden olacak şekilde alelacele mühürleme işlemi yapmak zorbalıktır. Süresi dolduğu öne sürülen ruhsatın yenilenmesi için hukuka bağlı kalarak işlem yapılmalıdır. Karacabey Meltem Gazetesi’nin, yayın yaşamına devam edebilmesi için gerekli kolaylığın gösterilmesi çağrısında bulunuyoruz”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.