Çiftçiye, tek taraflı sözleşme uyarısı

Çiftçiye, tek taraflı sözleşme uyarısı
Karacabey Ziraat Odası’nın organize ettiği çiftçi bilgilendirme toplantısında, domates ve bezelye üreticilerinin tek taraflı sözleşme yapmaması istendi.
Karacabey Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda önceki gün gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında sanayici-çiftçi arasında sürdürülebilir ilişki kurmak istediklerini anlatan Karacabey Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca, 2008 yılının sıkıntılarla dolu olacağı belirtti.
Karaca, “Aceleci davranmayın. Dünyanın en kaliteli domatesi ovamızda yetişiyor. Tek taraflı, geleceği belirsiz sözleşmelere imza atmayın” dedi.
Karaca, belirlenecek çiftçi temsilcilerinin sanayiciyle temas halinde olacağını ve üreticinin taleplerini ileterek, yıllardır uygulanan tek taraflı sözleşme sisteminin ortadan kaldırılmasına çalışacaklarını ifade etti. Çiftçinin tek taraflı sözleşmelere imza atmasıyla ellerini ve kollarının bağlandığını söyleyen Karaca, “2008 daha ağır koşullarla dolu. Ziraat Odası olarak sanayici-üretici arasındaki görüşmelerde etkin rol oynamamız için zemin oluşmasına ihtiyaç var. Bu da tek taraflı sözleşmelere imza atılmamasıyla mümkün olabilir” diye konuştu.
Sözleşmeli tarımla ilgili TBMM’de sanayiciyi bağlayan yasal düzenlemeler yapıldığına ilişkin bilgiye sahip olduklarını dile getiren Karaca, “Şartlar tam belli olmadan imza atmayın!” uyarısında bulundu.
Karacabey Ova Köyleri Sulama Birliği Başkanı Sami Özseçen’de, bu sene kuraklık yüzünden fiyatı yükselen domateste aşırı ekim tehlikesinin görüldüğünü hatırlattı. Özseçen, “Kimse ürün deseniyle oynamasın” uyarısında bulundu.
Özseçen, üreticinin sanayici karşısında kaliteli ürünle dik durabileceğini ifade ederek, makineleşmenin sağlanarak işçilik yükünün aşılması gerektiğini ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.