Mahkemeden Yürütmeyi Durdurma Kararı

Meltem baskılara boyun eğmeyecek, ısmarlama haber yapmayacak!
Mahkemeden Yürütmeyi Durdurma Kararı
 
Bursa İdare Mahkemesi, Karacabey Belediye Başkanlığı’nın Meltem Gazetesi’ne yönelik mühürleme kararlarının yürütmesini durdurdu.
 
Meltem Gazetesi’nin 07.12.2007 tarihinde basıma hazırlandığı ve Belediye İşhanında bulunan işyeri ile 08.12.2007 tarihinde gazetenin basımını yapan matbaa, çalışma ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle, belediye başkanının kararıyla mühürlenerek kapatılmıştı. Meltem Gazetesi’nin basım ve dağıtımı, belediyenin mühürleme kararının uygulandığı tarihten bu yana yapılamamaktaydı.
 
Belediye Başkanlığı’nın işlemini, yasalara aykırı olduğu iddiası ile yargıya taşıyan İbrahim Bursalı, 50 yıldır halkı bilgilendirmekte olan bir gazetenin yayımlanmasını durdurmak için keyfi karar alan ve uygulayan Belediye Başkanlığı’nın işlemlerinin de yargı denetimine tabi olduğunu söyledi. Bursalı, konuyu inceleyen mahkemenin dava dosyalarında yaptığı ilk incelemeden sonra yürütmeyi durdurma kararı vermiş olmasının da bu bakımdan önem taşıdığını belirterek, Meltem Gazetesi’nin yayın yaşamını aynı çizgide sürdürmeye devam edeceğinin altını çizdi.
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.