Mehmetçiğe anlamlı destek!

Karacabey Uluabatlı Hasan İlkokulu öğretmen ve öğrencileri, Mehmetçik için tek yürek oldu. Türk askerine destek amaçlı gerçekleştirdiği 3 anlamlı projelere imza atan Uluabatlı Hasan İlkokulu tüm kesimlerce takdir topladı.
Okul idareci ve öğretmenler ilk olarak, “İlmek ilmek vatan sevgisi, nakış nakış dua” projesinde, “Cephedeki kahraman Mehmetçiğimiz bu kış şartlarında üşümesin diye vatan sevgilerimizi nakış nakış atkılara dokuduk. Her bir ilmek sevgiyle, her bir ilmek dua ile örüldü.” dedi.
“Kalbimdesin Bayrağım” adlı ikinci projede, Uluabatlı Hasan İlkokulu öğrencileri, kalp şeklinde yaptıkları bayraklarla öğretmenlerinin gururu oldu. Okul öğretmenleri, öğrencilerinin vatanımızın bekçisi kahraman Mehmetçiğe moral mektubu projesi kapsamında da minik ellerin asker ağabeylerine mektuplar yazıp, resimler yaptığını dile getirdi.
Askerlerin yanında olduklarını göstermek adına tüm çalışmaları Hakkari Yüksekova 1. Hudut Tabur Komutanlığı başta olmak üzere vatanın dört bir yanındaki askeri birliklere gönderdiklerini söyleyen okul idarecileri, “Çocuklarımıza vatan-millet sevgisi ile Türkiye’mizin sınırlarını koruyan askerlerimizin nasıl zorluklar içerisinde görev yaptığını öğretip empati geliştirmeleri için bu projeleri hayata geçirdik. Öğretmenlerimizle birlikte askerlerimize atkılar ördük, öğrencilerimizin el emeği yaptıkları kalp bayraklar, resimler ve kaleme aldıkları moral mektupları ile Mehmetçiğimize destek olmak istedik. Devletimiz her türlü ihtiyaçlarını karşılıyor ama bizim de ülke ve milletimizin güvenliği için kahramanca mücadele askerimize moral vermeye, onların moralini yükseltmeye ihtiyacımız var. Millet olarak bütün mücadelemiz bu topraklarda başı dik şekilde yaşayabilmek ve ay yıldızlı bayrağımızı gönderde tutabilmektir. Bunların hepsi aslında cepheye taşınan birer mermidir.” şeklinde konuştu.
Uluabat Hasan İlkokulu öğrencileri ise, Mehmetçik için yaptıkları tüm projeler için mutlu ve gururlu olduklarını, asker ağabeylerinin her daim yanlarında olduklarını bilmelerini istediklerini vurguladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.