Meclis üyelerinden çakma müdüre tepki

Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin 17.01.2013 tarihli oturumunda Meclis Üyesi Yaşar Yenipazar'a “Kardeş” dedi diye sert bir dille çıkışan İnsan Kaynakları Müdürü Bülent Bay'a büyük tepki geldi.
Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Erhan Onar, Bülent Bay'ın ilginç tutumunu kınadıklarını dile getirdi.
Belediye İnsan Kaynakları Müdürü'nün Ordu'dan ayrıldıktan sonra psikolojisinin bozulmuş olabileceğini ve saldırgan ruh halininin bundan kaynaklanabileceğini belirten AKP Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Erhan Onar, “Herkes haddini bilmelidir. Yaşar Yenipazar'a yapılan hakaretimsi yaklaşımı Meclis'e yapılmış kabul ediyoruz” dedi.
Meclis üyelerinin hemen hemen tümünün ortak açıklamasını dün kamuoyuyla paylaşan Onar, atanmışların kim olursa olsun, halk iradesiyle seçilenlere saygı duyması gerektiğini söyledi.
Onar, basın bildirisinde şu görüşlere yer verdi; “İnsan Kaynakları sözde Müdürü Bay Bülent'in Ordu'dan ayrılma psikolojisi içindeki asabi görüntüleri ve kendisini hala komutan zanneden itici tavırları dikkat çekici boyutlara ulaşmıştır.
Belediye içerisinde küfürlü konuşan, kapısından basın mensuplarını  kovan, amirlerini tersleyen ve bana hiç kimse bir şey yapamaz krallığı taslayan Bay Bülent'in arkasında kimler var? Mustafakemalpaşa'ya kimler tarafından gönderildiği merak konusu olmuştur.
Bay Bülent şunu iyi bilmelidir ki, söz konusu terbiyesizlik önce Başkan'a sonra da tüm meclis üyelerine yapılmıştır. Meclisin, Belediyenin en büyük makamı ve karar mekanizması olduğu unutulmamalıdır. İnsan Kaynakları Müdürü olmak, insan olmayı ve insanlık dolu karakter taşımayı gerektirir. Bizim bildiğimiz Yaşar Yenipazar ağabeyimiz dört yıl Belediye Fen İşleri Müdürlüğü, iki dönem Belediye Meclis üyeliği, bir dönem de Belediye Başkanlığını alnının teriyle kazanmış ve yapmıştır. Bu göreve çakmalar gibi gelmemiştir.
Yenipazar kime bay, kime bey diyeceğini çok iyi bilir. Tek kusuru belki de pek anlaşılmayanlara “Kardeş” demeyle yaklaşması olmuştur.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.