Maske takmayan vatandaşların savunmaları pes dedirttirdi!

Ceza alan kişi sayısı günden güne artıyor

Karacabey’de yeni tip koronavirüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında, açık havada zorunlu olmasına karşın maske takmayan 352 kişiye 900 lira idari para cezası uygulandı. Karacabey İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri işlek caddelerde sürdürdüğü sıkı denetimde maske takmayan vatandaşları tek tek durdurarak ceza yazdı. Cezalara itiraz eden vatandaşlara hiçbir şekilde taviz vermeyen ekipler, salgının önlenmesi adına sağlık için maske takmanın zorunlu olduğunu dile getirdi. Ayrıca dün itibariyle Karacabey Devlet Hastanesi’nde yatan koronavirüslü hasta sayısının ise 9 olduğu belirtildi.

“Kimse ‘virüs bana bulaşamaz’ dememeli”

COVID-19 ile mücadele kapsamında ilçenin birçok noktasında denetim çalışmalarını sürdüren Karacabey İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekiplerince son 23 günde ilçe genelinde 352 kişiye maske takmadığı için 900 TL’den toplam 316 bin 800 lira para cezası kesildiği kaydedildi.

Polis ekipleri; maskesiz yolda yürüyen vatandaşlara göz açtırmıyor. İnsanların koronavirüs salgınını ciddiye almaları gerektiğinin altını çizilirken, yetkililerce,  “Uyarıların dikkate alınması gerekiyor. Maske kullanımı, sosyal mesafe, ellerin sık sık yıkanması çok önemli.  Kimse ‘virüs bana bulaşamaz’ dememeli” diye belirtildi.

Karacabey’de maske takmayan sorumsuzca davranan vatandaşlar hem kendi sağlığı hem de başkalarının sağlığını hiçe saymaya devam ederek, bulaş riskini arttırıyor. Kimi vatandaşlar ise polis denetimini gördükleri anda maskelerini yüzlerine taktı. Maske takmayan vatandaşların savunmaları ise pes dedirttirdi.  Ceza yazılan vatandaşlardan bazıları maskelerini takmayı unuttuklarını söyledi. Uygulamalar sırasında polisi görüp yolunu değiştiren vatandaşların görüntüsü ilginç anlara sahne olurken, maske takmayan birçok vatandaşın “Nefes alamıyorum, terliyorum, şimdi çıkardım, yemek yedim unutmuşum, sigara içiyordum daha yeni söndürdüm, açık havada boğuluyor insan takamıyorum, kapalı mekan da kullanıyorum, çantamdaydı, cebimdeydi” gibi çeşitli bahaneleri ise güldürdü. Polis ekipleri, maskeleri kurallara göre takmayanları da uyardı. İçişleri Bakanlığı’nın talimatı ile önümüzdeki günlerde de maske denetimlerinin artarak devam edeceği bildirildi.

Koranavirüslü vaka sayısı 9’a düştü

Karacabey’de hala koronavirüslü vakalar olduğu öğrenilirken, virüs ile mücadelede tedbirin hiçbir zaman elden bırakılmaması gerektiği konularında uyarılarda bulunuldu. Karacabey Devlet Hastanesi’nde geçen hafta pozitifli vaka sayısı 12 idi. Tedavisi biterek, iyileşen hastalar taburcu edilirken, yeni COVID-19’lu hastalarında yatışı gerçekleştirildi. 09 Temmuz tarihi (dün) itibariyle de hastanede yatan koronavirüslü hasta sayısının 9 olduğu öğrenildi. Ayrıca evlerde tedavi altında ve takipte hasta olmaması da sevindirdi. İlçemizde bugüne kadar virüsten kaynaklı herhangi bir ölüm vakasına ise rastlanılmadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.