Lösemili çocuklara notalarla dokunmak

Konu lösemi ve çocuk olunca akan sular duruyor malum.
Bu konuda çalışma yapan kurumlara nasıl yaparım da katkı sağlarım diye düşünüyor insan.
Hayırsever insanlarımız tek tek dokunuşlar yapıyorlar elleri erdiği, güçleri yettiğince.
Bazen de eksikler sosyal sorumluluk projelerine gönül veren kurumlar tarafından tamamlanıyor.

Dün gece Uludağ Üniversitesi Çocuk Hematoloji Kök Hücre Merkezi yararına düzenlenen ve Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu tarafından gerçekleştirilen Nostalji Konseri’nin sloganı, “Yarınlar umut olsun, çocuklar neşe dolsun” idi.
Bursa Lösemili Çocuklara Yardım Derneği (LÖDER) yararına verilen konserde tüm şarkılar adeta evimiz olan Nilüfer Basın Sarayı – Uğur Mumcu Sahnesi’nde söylendi.
Konsere Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Okumuş, LÖDER yetkilileri ve çok sayıda izleyici katıldı.
****
Konserin repertuvarındaki bizleri ilk gençlik günlerimize döndüren eserler, Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu Şefi Dr. Aysel Gürel tarafından itinayla seçilmişti.
Konsere Selami Şahin’in “Alışmak Sevmekten Daha Zor Geliyor” şarkısı ile başladık,
Gülden Karaböcek’ten dinleyip sevdiğimiz “Dilek Taşı” ile devam ettik.
Yine Selami Şahin’in unutulmaz şarkısı “Seninle Başım Dertte” ile Selami Şahin’e ayrılan kısmı bitirdik.
Teoman Alpay’ın unutulmaz eseri “Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar” Aynur Öztan tarafından başarıyla seslendirdi.

Bir Kadın Korosu klasiği olan koro-izleyici düeti “İnleyen Nağmeler” parçası ile karşılıklı söylendi.
Koroyu ilk kez izleyenlerin sesleri ilk başlarda tutuk çıksa da, daha sonra onlar da kendilerini notaların kollarına bıraktılar.
Çocukluğumda annemden dinlediğim “Gizli Aşk Bu Söyleyemem Derdimi Hiç Kimseye”, “Ellerim Böyle Boş Boş mu Kalacaktı?, “Böyle Gelmiş Böyle Geçer Dünya”, “Ay Beyaz Deniz Mavi” şarkıları ile ilk yarı nihayetlendi.
****
İkinci bölüm, büyük usta Kayahan’ın aramızdan ayrılışına ithafen Koro Şefi Dr. Aysel Gürel tarafından seslendirildi. “Öpüştüm Resimlerinle, Şarkımız Çaldı Dinledim”.

Aysel Gürel’in kendine has üslubu işle şarkı aralarında anlattığı minik fıkralar hem şarkıları birbirine ekledi, hem de seyirci ile aradaki sinerjiyi yükseltti.
“Sen Benim Eski Değil, Eskimeyen Dostumsun” kadim dostlara söylendi.
Neriman Özkay “Kader Diyemezsin Sen Kendin Ettin” ile, Kader Tekelioğlu “Gözyaşımda Saklısın” ile, Gülay Sürücü “Çaresizim Çaresiz” ile, Gülten Özkılıç ise “Dert Ortağım Benim, Biricik Sevgilim” ile sololarını seslendirdiler.
Siyah-beyaz Türk filmlerini anımsatan şarkılar geldi ardından. “Damarımda Kanımsın” ve “Artık Sevmeyeceğim”…
Fit Dans Spor Okulu kurucusu ve eğitmenleri Şenol – Tülay Özkahraman çifti Artık Sevmeyeceğim parçasına Flamenko dansları ile eşlik ettiler.

“Aşkımla Oynama Kumar Değildir”, “Aşkınla Yana Yana Kül Olsa da Ocağım”, “Görünce Aşık Oldum, O güzel Gözlerine” şarkılarıyla tempo iyice yükseldi.
Aysel Gürel’in “İstek parça var mı?” sorusuna ilk el kaldıran ben olduğum için Aysel Hoca benim isteğimi kırmadı ve daha önce ilk olarak kendisinden dinlemiş ve çok etkilenmiş olduğum “Okyanus” parçasını yine kendisi seslendirdi.
“Okyanus” ile akışın coşkusuna kısa bir es vermiş de olsa, kapanış parçası yine aynı coşkuyla söylenerek konser nihayetlendi.
****
Konserin sonunda sahneye gelerek Şef. Dr. Aysel Gürel’e ve Nilüfer Kadın Korosu’na çiçeklerini ve teşekkürlerini sunan LÖDER Yönetim Kurulu, daha önce de LÖDER yararına konser veren koronun kendilerini unutmadıklarından dolayı olan memnuniyetlerini dile getirdi. Tüm koro adına Aysel Hoca’ya sevgiyi, umudu ve mutluluğu çağrıştıran gökkuşağı renklerinden oluşan, el emeği göz nuru bir boyun yastığı hediye edildi.

Bursa Lösemili Çocuklara Yardım Derneği LÖDER o gece 11. doğumgününü kutluyordu.
Dernek 1994 yılında Sabahattin Gazioğlu’nun desteği ve yardımıyla kurulmuş. Derneğin Uludağ Üniversitesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Kliniği’nde tedavi gören hasta ve hasta yakınları için barınma olanağı sağlayan Rahime Gazioğlu Konukevi tamamlanıp hizmete açılmış.
Konuşmalarda bağışlar ve sağlanan gelirlerin, hasta ve hasta yakınlarının konukevinde mümkün olduğunca düşük katkı payı ödeyerek ağırlanmasında devamlılığın sağlanmasına yardımcı olduğu vurgulandı.
“Bu gece burda olmamızın esas ulvi amacı Türkiye’de dördüncüsü yapılacak olan Kemik İliği Nakil Ünitesi’nin Çocuk Kök Hücre Transplantasyonu Ünitesi’nin yapılması” dendi ve bu projeye katkı koyarak destek veren herkese teşekkür edildi.
****
Daha bir kaç gün önce Adana Portakal Çiçeği Festivali’ne konuk olarak giden ve Adana’da Nilüfer’i, dahası Bursa’yı başarıyla temsil eden koronun sosyal sorumluluk projelerine dönük çalışmalarını takdir etmemek mümkün değil.
Hep kendileriyle yarışan, hep kendilerini aşan konseptleriyle kendilerini birçok kez izlemiş olan sadık izleyicilerine farklılıklar sunuyorlar.
Atalete kapılmadan, hep daha güzeli sunmak için kendilerini tepeden tırnağa yeniliyorlar.

cananekncylmz@gmail.com'

Canan Ekinci Yılmaz

1 Nisan 1963 Karacabey doğumlu. Karacabey Lisesi mezunu. 5 Ekim 2010 itibariyle yazar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.