Leylek Şenliği hazırlığı sürüyor

Karacabey’de bu yıl 11. düzenlenecek olan Leylek Şenliği’nin hazırlıkları sürüyor.
Avrupa Leylek Köyü Eskikaraağaç’ta yapılacak şenliğin tertip komitesi, ilk toplantısını Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda yaptı.
Bursa ve Karacabey’den kurum ve kuruluşların yanı sıra sivil toplum temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Vural, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdür Yardımcısı Hakan Mumcuoğlu, Bursa Bölge Müdürü Ekrem Terzioğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hikmet Ulga, leylek dostu köyler projesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi temsilcileri katıldı.
Toplantıda bu zamana dek yapılan faaliyetler ve edinilen tecrübeler masaya yatırılırken, leylek odaklı yapılacak faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Komite bu yıl akademik çalışmayı cuma gününe alarak şenlikleri 3 gün olarak yapmayı planlıyor. 29-31 Mayıs tarihlerinde düzenlenmesi kararlaştırılan şenlikler için oluşturulan komitenin önümüzdeki günlerde yine değerlendirme toplantıları yapacak.
Belediye Başkanı Ali Özkan, 11. Eskikaraağaç Leylek Şenlikler ile ilgili yaptığı açıklamada, “Leylek Şenlikleri bizim için geçmiş yıllarda aslında kanayan bir yaraydı. Çünkü kendi köyümüz olmasına rağmen bu zamana kadar hep yabancı kalmıştık. Sınırlarımız içerisinde olmasına rağmen o dönemki yönetimin ilgisizliği yüzünden başka bir belediye tarafından organize edilen leylek şenliklerine seçimlerin ardından yönetimi devralmamızla birlikte sahip çıktık. 10 yıl üvey evlat muamelesi gören Eskikaraağaç, sonunda hak ettiği değeri buldu” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.