“O komisyonda kaç kişide yeterli birikim var?”

Karacabey Belediye Meclisi’nin Nisan ayı oturumunda gerçekleştirilen Bayındırlık ve İmar Komisyonu seçiminde MHP grubunun önerdiği üyeyi desteklemeyen Başkan Ali Özkan ve AKP’li üyelere bir tepki de MHP Grup Sözcüsü Hüsnü Doğruoğlu’ndan geldi.
Belediye Meclisi’nin Nisan ayı oturumunda, Bayındırlık ve İmar Komisyonu’nda görev yapacak 3 AKP’li ve 2 MHP’li üyenin belirlenmesi sırasında tartışma yaşandı. MHP grubu komisyona, Ahat Şanlı ile Ferruh Artan’ı önerdi. Ancak AKP’li üyeler oylarını Ferruh Artan’ın yerine Hüsnü Doğruoğlu’ndan yana kullandı. Bu duruma itiraz eden MHP kanadı, komisyona önerdiklerin ismin Ferruh Artan olduğunu vurguladı. Başkan Ali Özkan ise, Ferruh Artan’ın çiftçi kökenli olduğunu ve imar konularında yeterli bilgiye sahip olmadığını savundu. AKP’lilerin oy çoğunluğuyla komisyona seçilen Hüsnü Doğruoğlu ise, istifa ederek görevi partisinin önerdiği Ferruh Artan’a bıraktı.
Toplantının ardından yazılı bir açıklama yapan MHP Grup Sözcüsü Hüsnü Doğruoğlu, “Başkanı Ali Özkan, Bayındırlık ve İmar Komisyonu’na seçilecek üyeleri, siyasi ölçülere uymadan değiştirmeye çalıştı. Başkan Ali Özkan, iktisatçı görünse de gerçekte çiftçilikle uğraşıyor. Belediye Başkanı olarak görev yapan ve ilçeye değerli hizmetler kazandıran Muhittin Tüydeş ile merhum Fuat Mert de çiftçi değil miydi? Komisyonda AKP’den İsmail Ülker dışında, Gülten Kapıcıoğlu’nu ithal üye olarak, hiçbir sokağını ve sorunları bilmediği Karacabey’de seçtiren kimdi? Beton tesisi oylamasında Karacabey ne kadar düşünüldü? Aynı komisyonda görev alan diğer AKP’li üye İsmail Yozgat da inşaat malzemesi satışı ile uğraşmıyor mu? AKP’li 2 üyenin meslekleri itibariyle Karacabey’in sorunlarını çok iyi bildikleri ve komisyonda verimli olacaklarını savunmak olsa olsa kendini aldatmaktır.
Yaşanan gelişme üzücü ve kırıcıdır. Karacabey halkının oylarıyla seçilmiş meclis üyemiz Ferruh Artan, asla hor görülecek bir mesleğe sahip değildir. Ferruh Artan, verilen her görevi yapmaya hazırdı. Karacabey’in öz evladıdır. Ne işi ve ne de şahsiyeti küçümsenemez. MHP’nin her belediye meclis üyesi, Karacabey için elini taşın altına koymaya ant içmiştir. Karacabey için hiçbir hizmetten kaçmayız. Komisyonlara MHP tarafından teklif edilmiş üyeleri de hiç kimsenin kendi aklınca değiştirmeye hakkı yoktur.
Siyasi etiğe uymadığı gerekçesiyle ve partimin kararları ile Ferruh Artan’a saygı duyduğumu ifade ederek, Bayındırlık ve İmar Komisyonu’ndan istifa ettim. Bu komisyonun gerçek üyesi Ferruh Artan’dır. Görevini layıkıyla yerine getireceğine inancımız tamdır” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.