Kutsal emanetler emin ellerde!

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıldönümü nedeniyle başlatılan “Çanakkale ­ Ankara Zafer Koşusu” kapsamında Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulmak üzere Gelibolu Yarımadası’ndan alınan toprak, su ve Türk Bayrağı, önceki gün Bandırmalı atletler tarafından Karacabey’de Bursalı atletlere teslim edildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 18 Mart’ta sunulmak üzere yola çıkarılan toprak, su ve Türk Bayrağı, Karacabey Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen törenle Bandırmalı atletler tarafından Bursa’yı temsilen Karacabeyli atletlere verildi.
Karacabey Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü organizasyonu tarafından kutsal emanetler teslim töreni düzenlendi. Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, törende yaptığı konuşmada, kutsal emanetleri 18 Mart’ta Cumhurbaşkanı’na sunulmak üzere Karacabey Kaymakamı’na teslim edileceğini söyledi. Yazar, “Bugünleri iyi anlayabilmek için geçmişimizi çok iyi bilmek gerek. Bu vatan uğruna, bu toprak uğruna çok canlar yandı. Nice analarımızın bacılarımızın yürekleri yandı. Ama şunu unutmayalım milletimizle birlik ve beraberliğimiz olduğu sürece hiç kimse sanmasın ki bu ülke sahipsizdir. Allah vatanımıza, milletimize, bayrağımıza, toprağımıza göz dikene fırsat vermesin.” dedi.
Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu da konuşmasında, “Türk milletini Birinci Dünya Savaşı’ndaki pek çok olay derinden etkilemiştir. Sarıkamış Harekatı ve Yemen Cephesi gibi. Ancak bunların içinde Çanakkale Savaşları’nın çok ayrı bir yeri vardır. Siyasi açıdan birçok ihtiras ve idealin düğümlendiği, askeri açıdan insan gücünün, azmin, inancın yanı sıra; silah, araç gereç ve teçhizatın denge kuramadığı bu savaşlarda Türk milleti hem şerefini, hem de varlığını korumuştur.” ifadesini kullandı.
Kutsal emanetler, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar tarafından Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu’ya teslim edildi. Karacabey’den teslim alınan emanetler Bilecik Valiliği’ne iletilmek üzere Bozüyük Kaymakamlığı’na teslim edilecek. Oradan da sırasıyla Eskişehir’e ve ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teslim edilmek üzere Ankara’ya ulaştırılacak.
Karacabey’de düzenlenen programda ayrıca, Bandırma Anadolu Lisesi Öğrencisi Mehmet Ali Gürpınar’ın okuduğu Mehmet Akif Ersoy’a ait “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiir dinleyenleri mest etti. Yine Sultan Kankılıç yönetiminde öğrencilerin sergilediği halk oyunları gösterisi de yoğun alkış aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.