Kurur, “Türkiye iflas etmiş”

Vatan Partisi Karacabey İlçe Başkanı Hüseyin Kurur, hükümetin üretim seferberliğine önem vermesi gerektiğini söyledi. Kurur, “Türkiye iflas etmiş, eski sistemin sağına soluna yama yaparak çıkış arıyorlar. Üretim seferberliği başlatacaklarına, Kanal İstanbul gibi rant içeren projelerden medet umuyorlar” dedi.
AK Parti hükümetinin ülkedeki çıkar gruplarıyla birlikte ithalattan beslendiğini ifade eden Kurur, “Bu nedenle ithalat rejimini hala gerçekçi bir eksene oturtamadılar.” ifadesini kullandı. Türkiye’yi AK Parti’nin yönettiği görünse de aslında bu ülkeyi ithalat koalisyonunun yönettiğini iddia eden Vatan Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Kurur, “Çalışmadan, üretmeden yabancı malları pazarlayarak kazanan bu koalisyon, Türkiye’nin ekonomik sıçrama yapmasına izin vermiyor. Çünkü üretime dayalı bir düzen kaçınılmaz olarak bunların kirli ekonomik egemenliğine son verir. Geçmişte torba yasaların içine tıkıştırılan lüks malların ithalinde vergileri neredeyse sıfırlayan uygulamaları hatırlayalım. Bu yasalar ithalat koalisyonunun talebiydi ve Türk milletinden gizlenerek sessizce hayata geçirildi.” diye konuştu.
AK Parti’nin yanlış bir politika içinde olduğunu belirten Kurur, sözlerini şöyle tamamladı: “AKP, ülkenin içinde bulunduğu koşulların makro ekonomik verilerinin gerçekçi bir şekilde masaya yatırmadan, dışarıdan para bularak eski tas, eski hamam yoluna gitmeye devam etmek istiyor. Ancak deniz bitti, gemi kayalıklara doğru sürükleniyor. Bu yaklaşım AKP’ye gönül bağlayan çevrelerde bile geleceğe dair bütün ümitleri yok ediyor. Başta ABD olmak üzere, batılı emperyalist ülkeler Türkiye’nin ekonomik durumunu yakından takip ediyor. Türkiye’yi hizaya getirmek için ekonomik sorunları bir silah olarak kullanıyorlar. Vatan Partisi iktidar olursa Türkiye’de yetişen hiçbir şeyi ithal etmez. Üretim ekonomisini getireceğiz. Çiftçiye, hayvancıya, sanayiciye, küçük esnafa tam destek vereceğiz. Rantçıları aradan çıkararak, üretimi ve çalışana sahip çıkacağız. Türkiye’yi ayağa kaldıracağız ve üretimi tamamen serbest bırakacağız.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.