Milli Eğitim’den 2 AB Projesi başarısı

Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, “Mülteci Öğrencilerin Eğitimine Yönelik Öğretmen Yeterliliklerinin Güçlendirilmesi Projesi”, 2018 Yılı İyi Uygulamaların Değişimine Yönelik Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar kapsamında, KA201 Karma Stratejik Ortaklıklar proje teklifi Türkiye genelinde hibe desteği almaya hak kazanan 13 projeden biri oldu. Ayrıca, Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü liderliğinde, Karacabey Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Mustafakemalpaşa Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ortaklığı ile hazırlanan “Çok Kültürlü Sınıflarda Eğitim Veren Yetişkin Eğitimi Personeli İçin Avrupa’da Uygulanan Androgoji Modeli” adlı proje de, 2. Yedek olarak listede yer aldı.
2018 yılı Erasmus+ Ana Eylem 2 (KA2) Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar kapsamında, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na yapılan 1032 adet proje teklifinden uygunluk kriterlerini taşıyanlar içerik değerlendirmesine alınarak her biri en az iki bağımsız dış uzman tarafından değerlendirilmiş bu değerlendirme sonucunda ve mevcut bütçe imkânları çerçevesinde Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün projesi, hibe desteği almaya hak kazandı.
Proje Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak proje ortağı olan Ömer Matlı İlkokulu ve Murat Hüdavendigar İlkokulu ile 2018-2020 yılları arasında yürütülecek ve yurtdışı ortaklar Almanya ve Macaristan’a öğrenme hareketlilikleri gerçekleştirilecek.
Konuyla ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirmede; “2018 yılı Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında Ulusal Ajans’a sunulan 326 proje teklifinden uygunluk kriterlerini taşıyanlar içerik değerlendirmesine alınmış ve her biri en az iki bağımsız dış uzman tarafından değerlendirilmiştir. İçerik değerlendirmesi sonucunda ve mevcut bütçe imkânları çerçevesinde, Türkiye genelinde 18 proje teklifi hibe desteği almaya hak kazanmış, 18 proje teklifi de yedek olarak belirlenmiştir. Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü liderliğinde, Karacabey Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Mustafakemalpaşa Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ortaklığı ile hazırlanan “Çok Kültürlü Sınıflarda Eğitim Veren Yetişkin Eğitimi Personeli İçin Avrupa’da Uygulanan Androgoji Modeli” adlı projemiz de, 2. Yedek olarak listede yer almış ve Aralık ayı içinde hibelendirilmesi beklenmektedir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.