Kula; “Mesleki Yeterlilik Belgesi” şartı aranmayacak

Kula; “Mesleki Yeterlilik Belgesi” şartı aranmayacak
Karacabey Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fikret Kula, Danıştay 10. Dairesi Karayolları Taşıma Yönetmeliği’nin 13 hükmünü iptal ettiğini açıkladı. Danıştay 10’uncu Dairesi’nin iptal kararıyla sürücülerden Mesleki Yeterlilik Belgesi aranmayacak.
Karar sonrası açıklamada bulunan Kula, “Mesleki Yeterlilik Belgesi’nin de içinde bulunduğu 13 madde Danıştay kararıyla iptal edilmiştir. Bu nedenle yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar sürülerden Mesleki Yeterlilik Belgesi aranmayacak” dedi.
Kamil Koç Otobüsleri A.Ş’nin açtığı dava üzerine, Karayolları Taşıma Yönetmeliği’nin otobüsün tanımı, yolcu taşıyan şoförlerin en az lise ve dengi okul mezunu olması şartı, seyahat acentelerine promos-yonlu bilet satışı yasağı gibi önemli düzenlemeler iptal edildi.
Danıştay 10. Dairesi, yönetmeliğin, 4. maddesindeki “otobüs” tanımı, 14. maddesi (c) bendindeki “ilgililerin mesleki yeterlilik belgeleri”, 16. maddesi son fıkrası, 22. maddesi (f) bendi, 60.maddesi (b) ve (d) bendi, 73. maddesi (b) bendi, 74. maddesi (c) bendi, 79.maddesi 2. fıkrası, 81. maddesi (a) bendi ve son fıkrası, 82. maddesi 3. fıkrası, 87. maddesi, geçici 6. maddesi ile geçici 9. maddesini hukuka aykırı buldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.