Kirleten sanayiye izin yok!

Kirleten sanayiye izin yok!
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Meclis Başkanı Tarık Tezel, ilçemizin tarım, hayvancılık ve turizmin başkenti olması için yeni açılımlar ortaya koyduklarını ve bunun da çok benimsendiğini söyledi.
Karacabey’de çevreci bir anlayışın öne çıktığını belirten Tezel, doğayı kirletici sanayiye kesinlikle izin vermeyeceklerinin altını çizdi.
Karacabey’de tarım ve hayvancılığa yönelik önemli gelişmeler olduğunu belirten Tezel, ciddi bir vizyon ortaya koyduklarını, bu vizyonun TOBB tarafından da kabul gördüğünü vurguladı.
Tezel, “Karacabey’in Güney Marmara’nın tarım ve hayvancılığın başkenti olması için Oda olarak önemli projeler içindeyiz. Türkiye’de giderek azalan çok verimli ender görülen topraklara sahibiz. Bölgemizdeki tarım potansiyelini mutlaka korumalıyız. Ovamızın çarpık sanayileşmeye karşı korunması amacıyla bir diğer vizyon açılımımız da turizme yönelik. 2008 yılı projemizde Karacabey’in turizmde Güney Marmara’nın başkenti olması için yeni projeler üretiyoruz. Türkiye’nin en verimli ıhlamur ormanlarına sahip olan Karacabey’in Yeniköy ile Kurşunlu hattı, ülkemiz kıyılarında eşine ender rastlanacak güzelliklere sahip. Yine Nilüfer Deresi’nin Marmara Denizi ile buluştuğu delta da önemli oranda coğrafi güzellikleri barındırıyor. Bu güzellikler ilçemizdeki turizm potansiyelinin artması için yeni açılımlar sağlayacak” dedi.
Karacabey’de büyük ölçekte 10 fabrikanın faaliyet gösterdiğini vurgulayan Tezel, çoğunluğun tarıma dayalı sanayi olduğunu söyledi. Tezel, “Yeni yatırım talepleri de var. Ancak, ilçemize tarım dışı ve çevreyi kirletici sanayiler gelmek istiyor. Biz de bu taleplere çevreci bir anlayışla asla izin vermiyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.