“Kubilayların düşünceleri kimliğimizdir”

Karacabey İşçi Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın şehit edilişinin 84. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
“Kubilayların düşünceleri özümüzdür, kimliğimizdir” diyen Ahmet Aygün Ata, mesajında, “Kubilay’ın bedenen uygulanan vahşetle ortadan kaldırıldığının aymazlığına düşebilirsiniz. Ancak milyonlara ulaşan düşüncelerini değil 2023’de, 3023’de de olsa yok edemezsiniz.
Genç Cumhuriyetimize içerden kullanılan meczuplar ile saldırılarda bulunanlar, dönem dönem iktidarları ele geçirdi. Kendilerini hukukun, adaletin ve demokrasinin koruyucusu gösterdiler. Hatta demokrasi denen erdemi, kendi bireysel düşmanlıklarıyla özdeşleştirerek kullandılar. Ancak Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük ruhunu kavrayamadılar. İşte bu ruh Namık Kemaller, Mustafa Kemaller, Kubilaylar ile yüzyıllar boyunca tutsak edilemeyen Türk ulusunun ruhudur. Bunu kavrayacak nitelikte olamayan, olmayan meczup, yobaz ve gerici güçler dinimiz üzerinden sömürgeci güçlerin nemalandırmasıyla yüzyıllar boyunca kullanıldı. Türk ulusuna can ve gelecek adına yitiklere yol açan bu gruplar aldıkları tüm güçlere karşın başarıya ulaşamayacaktır. Atamızın, ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” özdeyişi ulusumuzun damarlarındaki özdür. İnsanlığa, dine sığmayan vahşet dolu saldırılara, yakmalara hedef olan Türk ulusunun ruhundaki bu karakteri, yobaz ve gerici piyonlara karşı her zaman galip gelmiştir.
Bu acı ve insanlık dışı eylemin yıldönümünde devrim şehidimiz Kubilay’ı rahmetle anıyoruz. Yaktığı ışığın, yürüdüğü yolun aydınlığında sonsuza dek olacağımıza and içiyoruz. Ne mutlu Kubilay olana, ne mutlu Kubilay’ın yolunda olanlara” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.