KTSO’dan Vergi Dairesi’ne kutlama ziyareti

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, “Vergi Haftası” dolayısıyla, Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne kutlama ziyaretinde bulundu.
Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feti Toprak, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi H.Fikri Sezer, Meclis Katip Üyesi Sezgin Parlaklar ve Genel Sekreter Özgür Carlı’dan oluşan KTSO heyetini, Vergi Dairesi Müdürü Ali Kalkan’ın konuğu oldu.
Vergi Haftası’nın, toplumda vergi duyarlılığının geliştirilmesi ve tüm kesimlerine yayılmasının sağlanması amacıyla kutlandığını dile getiren Vergi Dairesi Müdürü Ali Kalkan, “Devletin kamu harcamalarını gerçekleştirebilmek için ihtiyaç duyduğu en önemli kaynak vergiler ile karşılanmaktadır. Genel bütçe gelirleri içerisinde en fazla paya sahip olan kalem de vergi gelirleridir. Vergi yükünün adaletli ve dengeli dağılımı, maliye politikasının sosyal amacıdır” dedi.
KTSO Başkanı Naci Güncü ise, “Sürdürülen dengeli mali politikalar ve istikrarlı ekonomimiz ile dünyada öne çıkan ülkelerden biriyiz. Son zamanlarda özellikle döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar ve faizlerde görülen artış eğilimi bu görünümü etkilese de, önümüzdeki dönemde dengelerin yeniden arzu edilen noktaya ulaşacağını temenni ediyoruz. Bunda girişimci ve genç bir nüfusa sahip olmamızın büyük paya sahip olacağını düşünüyoruz. KTSO yönetimi olarak göreve geldiğimiz ilk günden bu yana, kayıt dışı ekonomi ile mücadele etmeyi misyonumuzun bir parçası haline getirdik. Bu konuda Vergi Dairesi ile her türlü işbirliğini sürdürmeye devam edeceğiz. Yükümlülüklerini zamanında yerine getiren mükellefler için ek kolaylıklar ve teşvikler sağlanması da faydalı olacaktır” diye konuştu.
Samimi bir ortamda geçen ziyaret, konuşmaların ardından sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.