KTSO’dan süt üreticisine uygulamalı eğitim

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası, süt üreticisi üyeleri için “Uygulamalı Süt Sığırcılığı ve Sağımcı Eğitimleri” programı düzenleyecek. Sütaş Eğitim Merkezi tarafından verilecek eğitimler Pazartesi günü başlayacak.
KTSO’nun Sütaş işbirliğiyle, süt verimi ile kalitesinin artırılması ve çiftliklerinin nitelikli sağımcı personeli ihtiyaçlarını karşılamak üzere düzenleyeceği uygulamalı ücretsiz eğitim programları başlıyor.
KTSO Başkanı Naci Güncü yaptığı açıklamada, “Tarım ve hayvancılık alanlarında faaliyet gösteren üyelerimizden oluşan 1. Meslek Komitemizden gelen talepler doğrultusunda ilçemizde büyük eksiklik bulunan sağımcı personeli ihtiyaçlarını karşılamak üzere çözüm arayışına girdik. İlçemizin her alanda olduğu gibi eğitim alanında da gurur kaynağı olan Sütaş, bizlere süt hayvancılığı eğitim merkezlerinin kapılarını bedelsiz açtı. Avrupa’da da örnek alınan ve MEB tarafından eğitim modülü olarak kabul edilen eğitim programı çerçevesinde imkân tanıdılar. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Çiftliklerinde uygulamalı staj imkânı veren süt hayvancılığı çiftliklerimizin değerli sahiplerine de teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
Başkan Naci Güncü, eğitimler için detayları şu şekilde sıralarken, başvuru olması halinde eğitim programlarının sayısını artıracaklarını belirtti.
Eğitim süresi ve programı
1) 11-15 Mayıs 2015 tarihlerinde Sütaş Süt Hayvancılığı Karacabey Eğitim Merkezi’nde teorik ve pratik eğitim.
2) 18-29 Mayıs 2015 tarihlerinde ilçedeki büyük çiftliklerde uygulamalı eğitim ve staj .
Başvuru ve detaylar
1) 18 yaşından büyük kadın ve erkekler başvuruda bulunabilir.
2) Başvurular KTSO’ya şahsen yapılacak olup, eğitim kayıtları başvuru sırasına göre kabul edilecektir.
3) Eğitim programı 30 kişi ile sınırlıdır. (15 kişinin altında başvuru olması halinde eğitim programı iptal edilecektir)
4) Eğitimler ücretsiz olarak düzenlenecektir.
5) Eğitim ve staj merkezlerine ulaşım ve mesuliyet sigortası Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası tarafından karşılanacaktır.
6) Eğitim sonunda kursiyerlere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı onaylı Katılım Belgesi verilecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.