Hastane otoparkında doktora çirkin saldırı

Karacabey Devlet Hastanesi’nde park tartışması nedeniyle bir vatandaşın saldırısına uğrayan doktor yüzünden yaralandı. Sağlık çalışanları olayı hastane önünde düzenledikleri açıklamayla kınadı.
Kulak, Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doktor Aydın Ceyhan, otopark yüzünden tartıştığı İsmail Y.’nin saldırısında yaralandı. Çenesinden yaralanan doktor çalıştığı hastanede tedavi altına alınırken, gözaltına alınan saldırgan 27 yaşındaki İsmail Y. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Olay, önceki gün Karacabey Devlet Hastanesi bahçesindeki otoparkta meydana geldi. İddiaya göre, aracını park etmek isteyen Doktor Aydın Ceyhan ile İsmail Y. arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında otomobilinden demir şiş alarak Doktor Ceyhan’a saldıran İsmail Y, daha sonra olay yerinden kaçtı.
Çenesine aldığına darbelerle yaralanan Doktor Aydın Ceyhan, hastanede tedavi altına alındı. Daha sonra polis tarafından yakalanan İsmail Y. ifadesi alındıktan sonra savcılık kararı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Sendikadan tepki
Olayın ardından hastane önünde basın açıklaması yapan Memur Sen ve Sağlık Sen İlçe Başkanı Fatih Alpaslan, saldırıyı kınadı. Bu tür saldırıların sağlık hizmetlerinin kalitesini ve doktorların çalışma huzurunu olumsuz etkilediğini söyleyen Alparslan, “Kaybeden Karacabey ve hastanemiz olmaktadır. Daha önce de yaşanan bu tür saldırılar değerli doktorlarımızın çalışma azmini olumsuz etkilemiştir. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz.
Geçtiğimiz yıllarda yine benzer bir olay meydana geldi ve darp edilen Radyoloji Uzmanı Mehmet Bey görevinden ayrılarak hastanemizde Radyoloji Uzmanı sayısı teke düştü. Kendini bilmez insanların yaptığı bu sorumsuz davranışlardan masum vatandaşlarımız ve ilçemiz zarar görmektedir. Meydana gelen bu olay kadar acı olan bir gerçek daha var ki sağlık idarecileri de bu olayda sendikamızın yaptığı kınamaya duyarsız kaldı. (Hastane Başhekimimizi tenzih ederiz)
Sağlık çalışanları, insan sağlığı için emek veren, gece gündüz demeden fedakârca koşuşturan, yeri geldiğinde ailesini, çocuklarını ihmal eden adanmış ruhlara sahip kahramanlardır. Bu anlayışla her türlü yetersizliklere rağmen canını dişine takarak nitelikli hizmet sunmaya çalışan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet haberlerini Türkiye’nin dört bir tarafından görmekteyiz. Kanuni yaptırımların dahi yetersiz kaldığı ve caydırıcılığının olmadığı bu vakalara karışanların ruh dünyalarının ciddi bir şekilde incelenmesinin gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Sağlıkta şiddet vakalarına son olarak hastanemizde yaşanan menfur bir saldırı ile şahit olduk. Sendikalar olarak sağlıkta şiddetle her platformda mücadele ettik, Sağlık Bakanlığı ile bu konuda müşterek projelerde yer aldık. Alınan tedbirlere rağmen gerek sağlık kurumlarındaki sağlık çalışanları hala böylesine aşağılık saldırılara maruz kalıyorsa, daha atılacak adımların olduğunu görmekteyiz.
Şiddet, sosyolojik bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Şiddet, hangi kesimden kime gelirse gelsin her türlü şiddete karşıyız. Bu şiddet vakalarına rağmen bizleri tedirgin eden ve olayın vahametini artıran durum ise bu olayların toplum tarafından sıradan görülmesidir. Bu gidişat durdurulmalı, şiddete karşı topyekun seferberlik ilan edilmelidir. Şiddete karşı yasal yaptırımların ağırlaştırılmasının önemli olduğu kanaatini taşımaktayız. Toplumun bünyesinde habis bir ur olarak yer edinmeye çalışan şiddet bünyeden sökülüp atılmalıdır. Şifa dağıtan, can kurtarmak için canını ortaya koyanlara şiddetin bir an önce sonlandırılması gerekmektedir. Bütün sendikalar, Sağlık-Sen olarak bu konularda toplumsal duyarlılığı canlı tutmak adına her zaman teyakkuz halinde olacağımızı ifade ederken, menfur saldırıya maruz kalan doktorumuza acil şifalar dileriz. Şifa veren eller olarak sağlık hizmeti alanlar mağdur olmasın diye sağlık hizmeti sunmak için işimizin başına dönüyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.