KTSO’da ‘toptan ve perakende’ toplantısı

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Karacabey ve çevre ilçelerde toptan ve perakende gıda sektöründe yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantı yapıldı. Toplantıya; Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası adına 6. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Oruç, 6. Meslek Komitesi Üyesi Mustafa Hari ve Genel Sekreter Özgür Carlı, Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası adına 1.Meslek Komitesi Başkanı Halim Yavuz ve Genel Sekreter Birol Denizli, Biga Ticaret ve Sanayi Odası adına 4. Meslek Komitesi Başkanı Sedat Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Şahin ve Genel Sekreter Mustafa Mutlu, Bandırma Ticaret Odası adına 6.Meslek Komitesi Başkanı İbrahim Bakır katıldı.
Toplantıya katılan komite temsilcilerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Mustafa Hari, “Toptan ve perakende gıda sektöründe yaşanan sorunlar civar ilçelerimizde olduğu gibi ülkemizin de ortak sorunlarıdır. Sektör temsilcileri tarafından birlikte geliştirilecek çözüm önerilerinin çatı kuruluşumuz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne ve ilgili kurumlara iletilerek takip edilmesi gerekmektedir. Düzenli olarak yapılması planladığımız müşterek toplantılara diğer ilçe Odalarımızın ilgili komite temsilcilerinin katılmasıyla temsil gücümüzün artacağını düşünüyoruz” dedi.
Toplantının aynı zamanda bir tanışma toplantısı olduğunu belirten Mustafa Oruç, bundan sonraki toplantıların sırayla diğer İlçelerimizde ve daha geniş katılımlı olarak gerçekleştirileceğini söyleyerek katılımcılara teşekkür etti.
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası, Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası, Biga Ticaret ve Sanayi Odası ve Bandırma Ticaret Odası’nın toptan ve perakende gıda sektörünü temsil eden Meslek Komitesi temsilcilerinin katılımıyla sektörel sorunları ve çözüm önerilerini istişare etmek ve ortak görüş oluşturmak amacıyla düzenlenen toplantıda şu hususlar gündeme geldi;
*Ulusal zincir marketler tarafından oluşturulan haksız rekabet ortamının sonuçları;
* Fiyat etiketli ürünler ile etiketsiz ürünler arasındaki fiyat farkları ve düşük kâr marjları nedeniyle oluşan sorunlar
* Distribütör firmalar tarafından perakende kâr marjlarının düşürülmesi nedeniyle oluşan sorunlar,
* Üreticilerin; adet ve gramaj düşürerek ürünlere gizli zam yapması nedeniyle oluşan sorunlar,
* Ruhsatsız işletmeler nedeniyle oluşan haksız rekabetin ortamının sonuçları,
* İşletmelerin ihtiyaç duyduğu hukuki danışmanlık hizmeti alınamamasıyla oluşan sorunlar,
* Ekmek ve unlu mamuller imalatında nitelikli iş gücü ihtiyacı nedeniyle oluşan sorunlar,
* 2019 yılında başlanacak ücretli poşet uygulaması ile ilgili alternatif çözüm önerileri,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.