KTSO üyelerine kredi müjdesi

KTSO üyelerine kredi müjdesi
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin son dönemde yaşanan ekonomik krize çözüm ortağı olma yolunda adımlar attığını belirtti.
Buna göre TOBB, Halkbankası aracılığı ile piyasalara 100 milyon YTL’lik kaynağı kredi yolu ile aktaracak. Yıllık yüzde 14,40 faiz ve 1,50 komisyon tutarı ile yüzde 15,90 ‘lık maliyetle verilecek kredide üst ve alt limitler kısa sürede belirlenecek.
Matlı, krediden çok sayıda üyenin faydalanabilmesi için Halkbank’a başvurarak kredi koşulları ve gerekli belgeler konusunda bilgi almalarını istedi.
KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, kredilendirmeyle ilgili tüm değerlendirmenin Halkbank tarafından yapılacağını, kredilerle ilgili risk ve teminatlandırmanın da bankaya ait olacağını belirterek, TOBB ve KTSO’ nun hiçbir şekilde, kredi talep eden firmalarla ilgili kredi değerlendirme ve onay mekanizmasının içinde yer almayacağına dikkat çekti.
Matlı, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ın açıklamalarını yaptığı İmalatçı Esnaf ve Sanatkarlar ile KOBİ ‘lere verilecek 350 milyon YTL kaynaklı krediden de KOBİ statüsünde olan üyelerin yararlanma olanağı olduğunu kaydetti. KOBİ’lere verilecek kredinin 9 kişiye kadar 25 bin YTL, 9 kişinin üzerinde çalışanı olan KOBİ’ lerde ise kişi başı 2.000 YTL ilave edileceğini söyleyen Özer Matlı, krediye başvuracakların 26 Kasım 2008 Çarşamba günü mesai saati başlangıcı itibariyle, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Vakıfbank, Şekerbank, TEB ve Fortisbank şubelerinden birine yapılabileceklerini bildirdi.
Matlı, kredi taleplerinin başvuru sırasına göre değerlendirileceği belirterek, üyelerin KOSGEB Bursa İşletme Geliştirme Merkezi’ni 443 27 42 numaralı telefonundan irtibata geçilmesi ve başvuruların acil olarak yapılmasının faydalı olacağını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.