ASGD’ye devlet sözü

ASGD’ye devlet sözü
Danıştay 10 Dairesi’nin ASGD lehine verdiği kararı değerlendiren Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, ‘hukuk neyi emrediyorsa onun yapılacağını’ kaydetti.
Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Genel Merkez Yönetimi’ni Ankara’daki makamında kabul eden, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, gazetecilerin sahalara girişte yaşadığı sorunlarla ilgili gelinen noktayı değerlendirdi. ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan’ın, konu ile ilgili olarak sunduğu dosyayı inceleyen Devlet Bakanı Başes-gioğlu, sonuç itibarı ile hukuk ne diyorsa onun uygulanacağını söyledi.
Devletin kişiler ya da kurumlar arasında taraf olamayacağı gibi dernekler veya sivil toplum kuruluşları arasında da yanlı davranamayacağını vurgulayan Başesgioğlu, Danıştay 10.Dairesi’nin verdiği kararı inceleyeceğini ve gereğinin yapılması içinde talimat vereceğini vurguladı. Başesgioğlu şunları söyledi;
“Bana verilen ön bilgide hukuk sürecinin devam ettiği bildirildi. Danıştay 10. Dairesi’nin, yönetmeliğin iptali ile ilgili verdiği karara, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından yürütmeyi durdurma talepli olarak, Danıştay Yüksek İdare Kurulu’na itiraz edilmiş. Öncelikle hukuk sürecinin tam olarak sonuçlanmasını beklemek durumundayız. Ancak, Danıştay’ın verdiği bu ilk karar sonrasında, İdare’nin uygulamak durumunda olduğu herhangi bir yükümlülüğü varsa ki, bunu araştıracağız, bunun da mutlaka uygulanmasını sağlayacağız. Aksi halde yargı kararının uygulanmamasının yol açacağı sonuçlarla karşılaşılır. Konunun bizzat takipçisi olacağım.”
Öte yandan ziyarette bir açıklama yapan ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Danıştay kararının ‘oybirliği’ ile alınmış olmasının anlamlı olduğunu, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün bu sonuca rağmen mahkeme kararına itirazının ‘manidar’ bulunduğunu söyledi. Erdoğan şöyle konuştu;
“Danıştay 10.Dairesi verdiği kararda, ilgili yönetmeliği antidemokratik bulmuş ve TSYD’ye resmen ayrıcalık tanıdığını çok açık bir dille ifade etmiştir. Bu karar da mahkeme heyetini oluşturan tüm hakimlerin oy birliği ile almıştır. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bu sonuca rağmen karara itiraz gereği duymuştur. Camiamıza göre bu durum açıkça taraf olmaktır ve Danıştay’ın iptal ettiği yönetmeliğin ayrıcalık tanıdığı TSYD’den yana tavır almaktır. ASGD olarak kamu kurumlarımızdan, herhangi bir kayırılma veya ayrıcalık beklemiyoruz. Tek istediğimiz adil bir yaklaşım ve hukukun gereğinin bir an önce yerine getirilmesidir. Özellikle Anadolu’da yılların kanayan yarası olarak bilinen bu sorunun çözülmesinde devletimizin tarafsız yaklaşımını görmek ve yanımızda hissetmek istiyoruz. ASGD, bu konudaki yapıcı ve uzlaşmacı tavrını da sürdürmeye kararlıdır. Aslında çözüm yolu da bellidir. Devletimizin ilgili birimleri, ASGD ile TSYD’yi bir araya getirmeli ve bir daha asla sorun yaşanmayacak şekilde, bir ‘ortak protokol’ belirlenmesine aracılık etmelidir. ASGD bu sürece samimiyetle katkı koymaya  hazırdır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.