KTSO, KOSGEB’in ayağı oldu

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkan Yardımcısı Ahmet Akdağ, KOSGEB Bursa Batı Hizmet Merkezi Müdürü Erkan Güngör ve KOSGEB Bursa Doğu Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin Mumcu, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimine tebrik ziyaretinde bulundu.
Ziyarette konuşan KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Akdağ, “Bursa Hizmet Merkezi Müdürlüğü görevim sırasında ilçelerdeki ticaret ve sanayi odaları ile çok yakın ilişkilerde bulunduk. Bu kapsamda Karacabey’deki sanayicilerin ve esnafların KOSGEB desteklerinden faydalanma düzeylerini yükseltmek ve buradaki Kobilere daha hızlı ulaşabilmek için Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Temsilcilik Protokolü imzaladık. İmzalanan protokolle Karacabey’deki KOBİ’lerimiz gerek bilgi almak gerekse destek evraklarını teslim etmek için Bursa merkeze gelmek yerine, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’na gelerek hem ihtiyaç duydukları bilgileri aldılar hem de destek evraklarını buradaki temsilciliğe teslim etme olanağına kavuştular. Yani Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB’in Karacabey’deki eli gözü kulağı oldu. Ben görevden ayrıldıktan sonra da bu işbirliğinin gelişerek devam ettiğini görmek şahsımı çok mutlu etti. Oluşan bu sinerjinin devam etmesi tek dileğimizdir.” ifadelerini kullandı.
Karacabey TSO Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü ise, “Oda olarak KOSGEB Bursa Müdürlüğü ile değerli Başkan Yardımcısı Ahmet Bey döneminden bu yana ilişkilerimiz artarak devam ediyor. Üyelerimizin ve Karacabey’deki diğer Kobilerin, evrak teslimi ve bilgi almak için Bursa merkeze gitme yükünü açtığımız temsilcilik ile firmaların üzerinden aldık. Üyelerimiz ve Karacabey’deki Kobiler hem zamanlarından tasarruf ettiler hem de bilgiye en yakın noktadan ulaşmaya başladılar. İlçemiz için bu ortaklığın sürmesi bir zorunluluktur. Odam olarak bu misyonumuzun yanında KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine de büyük önem veriyoruz. En son Şubat ayında gerçekleştirdiğimiz 2 eğitimle birlikte toplamda 270 kişiye girişimcilik eğitimi vermiş olduk. Eğitim verdiklerimiz arasından 51 girişimci kendi işyerlerini açarak hem iş üretmeye hem de istihdam yaratmaya başladılar. Bugünde hep birlikte 50 girişimciye daha sertifikalarını vereceğiz. İnşallah onlar da en kısa zamanda iş ve istihdam üretmeye başlayacaklar” şeklinde konuştu.
Yeni girişimciler sertifikalarını aldı
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bursa Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sonucu sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere “Girişimcilik Belgeleri” törenle teslim edildi.
KTSO ve KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle 50 kursiyer ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” almıştı. Toplam 32 saat süren ve girişimcilik, işbirliği geliştirme, pazar araştırmaları, üretim, yönetim planı, finansman planı gibi konuları kapsayan eğitimleri tamamlayan kursiyerlere sertifikaları KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Akdağ ve Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü tarafından verildi.
Sertifika törenine KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Akdağ ve Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü’nün yanı sıra KOSGEB Bursa Batı Hizmet Merkezi Müdürü Erkan Güngör, KOSGEB Bursa Doğu Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin Mumcu, Karacabey TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Gökhan Tüydeş ve Adnan Sinemce katıldı.
Sertifikalarını alan girişimciler iş fikirlerini beyan ettikten sonra, KTSO’ya girişimcilik eğitimlerine verdikleri destekten dolayı teşekkürlerini sundular.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.