KTB ve KTSO, TOBB Toplantısı’nda!

Karacabey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özer Matlı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin davetlisi olarak Başkanlar istişare toplantısına katıldı.

TOBB Oda / Borsa Başkanları İstişare toplantısı, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Ankara’da bulunan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde gerçekleşti.

365 Oda ve Borsa Yönetim Kurulu Başkanlarıyla bir araya gelen TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıkoğlu, birlik ve beraberlik vurgusuna dikkat çekti.

Hisarcıklıoğlu, “En kötü günlerde bizim hasletimiz bir ve beraber olmak, ancak iyi günlerde de bu beraberliği göstermeliyiz” ifadesini kullandı.

Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Hisarcıklıoğlu, 2023 yılı için belirlenen 25 bin dolar milli gelir hedefine ulaşabilmek için 11 yılın her saniyesinin önemli olduğunu, diğer ülkelerden 3 kat daha hızlı koşmalarının gerekliliğini dile getirdi.

Ankara’da gerçekleştirilen istişare toplantısını değerlendiren Karacabey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan, “Yeni anayasa şarttır. Mevcut anayasa her alanda tüm kesimlerin önünü tıkamaktadır. Milletin hak ettiği ekonomik ve siyasal özgürlükleri en üst seviyelere çıkarmak için yeni bir anayasa ihtiyaç duyulmaktadır. Bu konuda toplantıya katılanlarla hem fikiriz” diye konuştu.

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ise, toplantıda küresel çalkantılara ve bölgedeki belirsizliklere rağmen Türkiye ekonomisindeki dinamizm ve direncin yüksek olduğunun söyledi. Özel sektörün makine ve techizat yatırımlarının geçen yıl 94 milyar doları aştığını dile getiren Matlı, Türk özel sektörün bugün yurtdışında 25 milyar dolardan fazla yatırımının bulunduğunu ifade etti.

Ankara’daki temaslarının yararlı geçtiğini dile getiren KTB ve KTSO Yönetim Kurulu Başkanları, Karacabey’in özellikle tarım ve tarıma dayalı ekonomisi hakkında bilgiler vererek, ilçe ekonomisinin üretimi, ihracatı ve istihdamının nerelere geldiğine dikkat çekti. KTB ve KTSO Başkanları, her platformda Karacabey’in yararına olan çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.