Koyuncu: Çimentoya izin veremeyiz!

Koyuncu’dan, ünlü ovamızı betonlaştırmaya çalışan çimentoculara sert tokat!
Kirliliğe izin veremeyiz!
*Çiçeği burnundaki AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu seçildikten sonra ilk kez geldiği Karacabey’de soluğu Şahinköy’de aldı. Çimento Fabrikası’nın kurulacağı yerlerde inceleme yapan Koyuncu, “Karacabey tarımın başkenti olacak” dedi.
Karacabey Şahinköy’de kurulması düşünülen Çimento fabrikası sahasında inceleme yapan Bursa AK Parti Milletvekili Ali Koyuncu, “Tarımın başkenti yapmaya karar verdiğimiz topraklar üzerinde kirliliğe hiçbir şekilde göz yummayız” dedi.
Ali Koyuncu’ya bilgi veren çimentocular, fabrika parçalarını taşıdıkları görülen Şahinköy’den gitmek gibi bir niyetlerinin olmadığını ilk defa dile getirirken, “ÇED raporunu bekliyoruz. Gerekli izini alır almaz inşaata başlayacağız. Karacabey’e istihdam yaratacağız. Kamu oyunda söylendiği gibi biz çevreyi kirletmeyeceğiz. Arıtma ve filtrelerle atıklarımızı temizleyeceğiz” diye konuştu.
Koyuncu, bu sözler üzerine kum ocaklarından yükselen tozu göstererek çevredeki tarım alanlarının can çekiştiğini belirtti. Çimentoculara sert bir dille yanıt veren Koyuncu, halkın istemediği bir fabrikayı kurdurmayacaklarını vurguladı. Ali Koyuncu, “Çanakkele’deki çimento fabrikasının tarım alanlarını nasıl öldürdüğünü gözlerimle gördüm. Ürünlerin yaprakları çimento tozuyla kaplanarak sabah yağan çiğle kavruluyor. Karacabeyli çimento fabrikası yapımına karşı. Ankara’da ki yetkililer ile konuştum, verilen bir izin yok. Burayı betonlaştıramayız. Bunu herkes böyle bilsin” dedi.
Milletvekili seçildikten sonra ilk kez Karacabey’e gelen Koyuncu, çevredeki kum ocaklarının, aldıkları izin dışında uygulama yaptığını öğrenince, Bursa Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne ihbarda bulunarak yasal işlem yapılmasını istedi. Ardından Şahinköy’e giden Koyuncu, burada köylüleri dinledi. Koyuncu, “Kimsenin çimento fabrikasını buraya kurmaya gücü yetmez. Ben sizin vekilinizim ve sizin karşı olduğunuz bu fabrikaya ben de karşıyım. İçiniz rahat olsun” şeklinde konuşarak halkı rahatlattı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.