Köylerden müthiş başarı

SBS 6. ve 7. sınıf sonuçları açıklandı:

Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü, bu yıl yapılan “6. ve 7. Sınıflar Seviye Belirleme Sınavı” sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

            Açıklanan sınav sonuçlarına köy okulları damgasını vurdu. Cumhuriyet İlköğretim Okulu, 6 ve 7. sınıflarda da zirveyi kimseye kaptırmazken, köy okullarının belirgin çıkışı takdirle karşılandı.

            25 ilköğretim arasında 6. sınıflarda ilk 10 sırada 5 köy okulu yer alırken, 7. sınıflarda ise bu sayı 6’ya çıktı.

            Köy okullarındaki belirgin yükseliş, önümüzdeki yıl yapılacak sınavlar için umut oldu. Köylerdeki eğitime katkının yükseltilmesi durumunda, başarının da kendiliğinden geleceği belirtildi.

            6. sınıflarda Şehit Bahadır Tayfur İlköğretim Okulu öğrencisi Kadir Emre Avcı’nın Karacabey birinciliğinin yanı sıra Türkiye beşincisi olması ise ayrı bir heyecan yaşattı. 80 soruda 79 doğru yanıt ve 1 boş bırakan Kadir Emre Avcı, Karacabey’in gururu oldu.

            Sıralamada ayrıca Ömer Matlı’dan Furkan İmrek ikinci, Cumhuriyet İlköğretim’den Ayşegül Tanrıkulu da üçüncülükle yetindi.

            7. sınıflarda Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Mümin Can Duymaz Karacabey birincisi olurken, Cumhuriyet’ten Arda Kutay Kaya ikinci ve Ömer Matlı’dan Ezgi Yeşim Taşkın üçünlüğü elde etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.