Köyler Ligi’nde tansiyon yükseldi

Karacabey Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün düzenlediği “Kaymakamlık Süt Birliği Kupası Köyler Ligi”nin ikinci haftasında İsmetpaşa ile Bakırköy karşılaşması tartışma yarattı.
            Haftaya damgasını vuran İsmetpaşa-Bakırköy karşılaşmasında verilen ve verilmeyen kararlar yoğun eleştiri aldı.
            İsmetpaşa; Güray Sarucan, Anıl Yavuz, Nedim Soykan, Hilmi Tutar, Nuri Dinç, Kamil Taşdemir, Zafer Burhan, Özer Burhan, Cemil Turhan, Halil Barkın ve Bünyamin Sevgili ile karşılaşmaya çıkarken, Bakırköy’ün ilk 11’inde ise; Engin Tapu, Semih Töre, Yücel Yılmazlar, Ersoy Yalım, Hamza Tahtalı, Ferit Önen, Kadir Önen, Nihat Kamaş, Fatih Bulut, Recep Kasım ve Soner Özkan yer aldı.
            İsmetpaşa, Cemil Turhan’ın 10. dakikada attığı golle 1-0 öne geçerken Bakırköy, Fatih Bulut’un 22. dakikadaki golü ile skoru 1-1’e taşıdı.
            Berabere biten ilk yarının ardından İsmetpaşa 65. dakikada Halil Barkın’ın gölü ile tekrar öne geçerken, Soner Özkan’ın 70. dakikada attığı gol ile Bakırköy beraberliği yakaladı.
            Çekişmeli geçen karşılaşmada 71. dk. Fatih Bulut’un kırmızı kart görmesi üzerine, yaşanan olaylar kafa karıştırdı.
            Kural gereği kırmızı kart gören oyuncunun saha dışına alınması gerekirken, Hakem maçı durdurmadan devam ettirdi. Bu arada Sultaniye Pamukspor Başkanı kırmızı kart gören Fatih Bulut ile tartışmaya girdi. Yedek kulübesi önünde çıkan kavga saha çizgisi içine kadar taşınmasına karşın, maç hakemler tarafından durdurulmadı. Bu karışıklıkta Özer Burhan’ın golü ile İsmetpaşa 3-2 öne geçti. Jandarma’nın müdahalesi ile sakinleştirilen Sultaniye Pamukspor Başkanı ve hakemler eleştiri aldı.
            Bakırköyspor’lu oyuncular, “Sultaniye Pamukspor Başkanı’nın saha içerisinde ne işi var? Saha içerisinde olmaması gereken biri kırmızı kart gören oyuncu ile yedek kulübesinde nasıl tartışmaya girebilir? Olay saha çizgisi içerisine kadar taşınmasına karşın hakemler maçı neden durdurmadı?” şeklinde konuşarak haksızlığa uğradıklarını dile getirdi.
            Heyecanın arttığı Köyler Ligi’nde Cumartesi günü Ortasarıbey Sahası’nda oynanan karşılaşmada Gölkıyı ile Eskisarıbey 1-1 berabere kaldı. Sultaniye Sahası’nda ise Sultaniye Gençlik  Akçakoyun’a 3-1 yenilirken, Sultaniye Pamukspor ile Tophisar 1-1 berabere kaldı.
            Pazar günü ise, Ortasarıbey Sahası’nda Ortasarıbey ile Harmanlı 2-2 berabere kalırken Keşlik, Sazlıca’yı 3-1 yendi. Sultaniye Sahası’nda ise Dağkadı-Yenisarıbey karşılaşmasına Dağkadı gelmediğinden, maç Komite kararına bırakıldı.

Emrah KIZILKAYA
HAKSIZ YENİLGİ                                  
Karacabey Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün düzenlediği Köyler Ligi’nin ikinci haftasında oynanan İsmetpaşa – Bakırköy karşılaşmasında ilginç sahneler yaşandı.
           Köyler Ligi Futbol Turnuvası A grubunun iki iddialı takımı İsmetpaşa ve Bakırköy arasında oynanan karşılaşma istenmeyen görüntülerle güne damgasını vurdu.
            İsmetpaşa – Bakırköy arasında amatör lig tadında 2-2 berabere ilerleyen karşılaşmada çıkan kırmızı kart, kavganın yanı sıra kural ihlali olduğu iddialarını da ayyuka çıkarttı.
            İkinci sarı karttan kırmızı kart gören Bakırköyspor’lu Fatih Bulut, saha dışından tehdit edilmesi üzerine yedek kulübesine doğru yöneliyor. Sultaniye Muhtarlığı’nca görevlendirildiği ileri sürülen Sultaniye Pamukspor Başkanı, kurallar gereği kırmızı kart gören oyuncunun saha dışına çıkması gerektiğini tatlı dille belirtmesi gerekirken sert bir dil ve kaba kuvvet kullanması ortalığın bir anda alevlenmesine neden oldu.
Bu sırada Orta Hakem’in, kart gören oyuncunun saha dışına çıkarılmasını beklemeden maçı devam ettirmesi ise soru işaretleri yarattı. Bir yandan maç devam ediyor, bir yandan da yedek kulübesindeki tartışma saha içerisine kayarak kavgaya dönüşüyor.
            Saha içindeki görevinin ne olduğu tam olarak bilinmeyen Sultaniye Pamukspor Başkanı kart gören oyuncu ile başlattığı kavga maçın kaderini değiştiriyor. Jandarma olaya müdahale ediyor, sakinleştirmeye çalışılan sözde görevli oyun alanı içerisinden dışarıya çıkarılıyor.
            Ancak karşılaşma hala devam ediyor…
            Bakırköyspor’lu oyuncular maçın devam etmemesi gerektiğini düşünerek, kargaşayı yatıştırmak için olayın çıktığı yedek kulübesine yöneliyor.
            Ne oluyorsa bu sırada oluyor…
            Fırsattan istifade ederek yüklenen İsmetpaşa oyuncuları karışıklıkta maçın skorunu belli eden golü atıyor…
Hakem gol düdüğünü çalarak maçı durduruyor…
Anlaşılan o ki, Sultaniye Muhtarlığı’nca görevlendirildiği ileri sürülen Sultaniye Pamukspor Başkanı görevini kaba kuvvet kullanarak yerine getiriyor.
Başkan’ın tek dayanağı ise kart gören oyuncunun küfür ettiğini ileri sürmesidir.
Köyler Ligi…
Köylerin birbiri ile kaynaşmasını sağlamak amacı ile yapılıyor olmasına karşın dikkatsizlikle gelen tatsız olaylar futbolun kardeşlik ve centilmenlik kısmını yaralıyor.
Hakemin yapması gereken oldukça basit…
Kırmızı kart gören oyuncu saha dışına çıkarılana kadar maçı bekletmesi hem güvenlik açısından, hem de yaşanabilecek tatsız olayları önlemesini sağlayabilirdi.
Şimdi ne olacak?
Düzenleme Komitesi’nin kararı merakla bekleniyor?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.