Köyler Ligi’nde ilginç hafta

Karacabey'de tüm heyecanıyla devam eden Köyler Ligi'nde bu hafta ilginç sonuçlar alınırken, Hotanlı-Ovaesemen maçındaki olaylar turnuvaya gölge düşürdü. Yarım kalan maç sonrası dün kararını açıklayan Tertip Komitesi, karşılaşmanın 52. dakikasından itibaren oynanmasına karar verdi.
Köyler Ligi'nde çeyrek finalleri hedefleyen takımların puan kaybetmesi ile diğer takımlar da farklı bir havaya girdi.
Hamidiye, Gönü ve Keşlikspor 5. haftayı dinlenerek geçirirken, Cumartesi günü Taşlık sahasında oynanan Bakırköy-Sultaniye maçında futboldan çok olumsuz hava ve saha koşulları vardı. Her iki takım sporcuları da ayakta kalabilmek adına yoğun çaba harcadı. Zorlu ve çekişmeli geçen maçı ise 2-1'lik skorla Bakırköy kazandı.
Günün ikinci maçında, Yenikaraağaç-Dağkadı mücadelesi sahne oldu. Bu karşılaşmada ise saha koşulları ve fırtına nedeniyle maç 10 dakika durdu. Yağışlı ve soğuk havaya rağmen desteklerini esirgemeyen futbolcular güzel bir mücadelenin ardından puanları paylaştı. (2-2)
Diğer taraftan Ortasarıbey sahasında oynanması gereken maça Yenisarıbey çıkmayınca İsmetpaşa 3-0 hükmen galip sayıldı.
Turnuvanın iddialı takımlarından Beylik ve Akhisar arasında oynanan çekişmeli maçta tam 6 gol vardı. Maçın favorisi gözüken Beylik, 2-0 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı ve rakibi Akhisaspora 4-2 mağlup oldu. Beylik bu skorla ilk yenilgisini de almış oldu.
Köyler Ligi'nin Pazar mesaisinde, Taşlık Köyü'nde oynanan ilk maçta Akçakoyunspor Kulakpınar'ı 6-2 yendi. Subaşı ise, Harmanlı'nın maça çıkmaması nedeniyle 3-0 hükmen gelip geldi.
Ev sahiplerinden Ortasarıbey, komşu köyü Sazlıca'yı adeta yedi bitirdi. (7-0) Diğer bir ev sahiplerinden Taşlık da rakibi Tophisar sahaya çıkmayınca 3-0 hükmen galip sayıldı.
Haftanın son ve olaylı maçı olan Hotanlı-Ovaesemen karşılaşması, bir taraftarın sahaya girmesi nedeniyle yarım kaldı. Dengeli başlayan maçta Hotanlı ilk yarı skoru 2-0 yaptı. İkinci yarıda ise, hava topuna çıkan iki sporcunun tartışmasıyla başlayan olay sonrası, bir taraftar sahaya girdi. Bunun üzerine diğer taraftarlar da sahaya akın edince ortam gerildi. Jandarma'nın yoğun çabasıyla kavganın büyümesi önlendi. Dakikalarca sahada yaşanan arbede güçlükle yatıştırıldı.
Olayın ardından maç yarım kaldı. Karşılaşmayla ilgili müsabaka gözlemcileri, hakemler ve saha komiserleri ilgili raporlarını yazarak tertip komitesine teslim etti.
Dün maçla ilgili kararını açıklayan Tertip Komitesi, karşılaşmanın oynandığı Ortasarıbey sahasının tel örgülerle çevrili olmamasından kaynaklanan güvenlik sorununu gerekçe göstererek maçın ileri bir tarihte 52. dakikadan itibaren oynanmasına karar verdi.
Bu arada müsabakalarına çıkmayan takımlara, gelecek yıllarda farklı bir uygulama beklendiği ifade edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.