Koşaner’den Başkan hakkında suç duyurusu

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Kemal Ziya Koşaner, Belediye Başkanı Ali Özkan’ın onur kırıcı sözlerle kişilik haklarına saldırdığını dile getirerek, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Parti binasında dün yapılan basın toplantısında, Kemal Ziya Koşaner’den önce Belediye Başkanını kınayan CHP İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi konuştu.

Tanrıverdi, “CHP Belediye Meclis Üyemiz Kemal Ziya Koşaner’in 03 Ağustos 2016 tarihinde yerel basında yer alan basın açıklamasındaki “Belediye binasında işi olanlar görmüştür. Başkanın Odasına ulaşmak için, kademeli olarak iki ayrı kapıdan geçmek zorundasınız; bu iki kapı da başkanlık katındadır. Seçimden önce bütün partiler vaatlerde bulunur, “Halkımızla iç içe olacağız” diye. Nedir bu korku veya çekince ki, başkanlık katının girişine bir engel daha koydunuz? Oraya iki oturma gurubu koysaydınız da, başkanla görüşmek isteyenler burada sıkılmadan bekleyebilselerdi daha uygun olmaz mıydı?” sözleri üzerine Belediye Başkan’ının Koşaner’e yakışık kalmayan bir üslupla saldırmasını kınıyoruz” dedi.

Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını belirten Tanrıverdi, “Belediye Başkanımız galiba üslup sıkıntısı çekiyor. Çevresinden gelen uyarılarla düzeleceğini zannetmiyorum. Ancak üslubuna daha çok dikkat etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kendisi seçilmiş bir belediye başkanıdır. Bu konuda hiç kimseye söyleyecek bir şeyimiz yok. Ancak karşısındaki muhatap olduğu Belediye Meclis Üyeleri de, seçilmiş insanlardır.  Bunu da hiçbir zaman unutmamasını istiyor ve ona göre davranmasını bekliyoruz. Belediye Başkanı, uzun bir süreden beri Karacabey’de meydana çıkıp demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıkma mitingleri düzenlemiştir.  Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Demokrasiyi içine sindirememiş olanlar mitinglerde hangi demokrasiden bahsetti acaba? Anlamak da zorlanıyoruz. Demokrasinin en büyük kuralı karşısındaki insanın fikirlerine saygı gösterebilmektir. Belediye Başkanından bundan sonraki davranışlarında daha inandırıcı bir duyarlılık göstermesini bekliyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Ali Özkan’ın kişilik haklarına saldırdığını ve kendisine onur kırıcı sözler söylediğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Kemal Ziya Koşaner ise yaptığı açıklamada, “03.08.2016’daki Belediye Meclis Toplantısı’nın yapıldığı gün yerel basında bir açıklamam yer aldı. Açıklamada Karacabey’in çeşitli sorunlarından bahsettim. Belediye Başkan’ının bu yazıda sadece okuduğu kendi katının bölünmüş olmasından duyduğu rahatsızlık olmuş. Meclis Salonu’nun kapısının önünde özellikle yanıma yaklaşarak, çeşitli onur kırıcı sözler söyledi. Kişilik haklarımı çiğneyerek sözle hakaret etti. Benim verdiğim cevapta ise herhangi bir hakaret ya da incitici eylemim olmadı. Yazdığım yazıda da yoktu. Sadece bu konunun ele alınması gerektiğini yazdım. Ancak Belediye Başkan’ının yapılan eleştirilere en küçük bir tahammülü dahi yok. Bizler bu makama seçilerek geldik. Hiçbir zaman bu şekilde yapılan hakaretlere pabuç bırakmam, bu beni daha da güçlendirir. Ve haklı olanın her zaman yanındayım. Dilekçemi Cumhuriyet Savcılığı’na verdim. Yargının gereğini yapacağına inancım tamdır” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.