Korku yetmez, kontrol etmek gerekir

CHP, sahte oy kullanma iddialarının önünü kesmeye çalışıyor!

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Gönül Avil, seçmenlerin “e-seçmen” uygulamasını kullanarak bilgilerini kontrol etmelerini istedi.

Oy kullanacak vatandaşların seçim sonuçlarından kuşku duyduğunu belirten Avil,  usulsüzlüklerin ve hataların belirlenmesi için CHP'nin çözüm ürettiğini duyurdu.

Avil, “Hangi partiye yakın olursanız olun, dürüst ve güvenilir bir seçim istiyorsanız 'e-seçmen' uygulamasını kullanarak, adresinizde, apartmanınızda, sitenizde kimlerin seçmen olarak kayıtlı olduğunu kontrol edebilirsiniz.” dedi.

Seçmen listelerinin kontrol edilmesini isteyen Avil, eksiklik, fazlalık ve hataların Nüfus Müdürlüğü'ne bildirmesi gerektiğini kaydetti.

Avil, 'e-seçmen' uygulaması ile ilgili şu bilgileri paylaştı;

http://bilisim.chp.org.tr/esecmen/ESecmen.aspx internet adresinden ulaşabileceğiniz sistemde TC kimlik numaranızla kendi adresinizde ve oturduğunuz binada kimlerin oy kullanabileceğini görebiliyorsunuz.

E- seçmen uygulaması ile evinizde sizin ile birlikte oy verecek kişilerin isimleri ile binanızda oy verecek olan kişilerin isimlerine rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz.

E-seçmen uygulamasını android işletim sistemine sahip telefonlara ücretsiz indirilebiliyor. İstenirseniz web sitesi üzerinden baba adı ve TC kimlik numaranızı girip güvenlik kodunu da girdikten sonra kolayca kontrollerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Uygulamada, seçmen bilgilerinin oy verecek seçmenler tarafından kontrol edilmesi hedefleniyor.

CHP, e-seçmen adıyla oluşturulan sistemde sahte oy kullanma iddialarının önünü kesmeye çalışıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.