Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak

12 Mart Çarşamba günü bir ulusal gazetede Başbakanın başlıktaki dizelerle başlayan tam sayfa ilanını gördük! Aynı gün yine bir ulusal gazetede, AKP Ağrı mitingi sonrası çöpçülerin süpürgeyle toplayıp çöp kamyonlarına yüklediği onlarca şanlı bayrağımızı iki soysuzdan birinin çiğnediğine diğerinin ise ayakkabısını sildiğine tanık olduk. İnanın kimyam bozuldu. Kanıma dokundu!!!
Başbakanın mesajının tümünü yazmak isterdim, uzun olacak diye özet aktarmak istiyorum. Sadece 2 parağrafını yazıyor, geri kalan kısmını ise lütfen Hürriyet Gazetesinden okumanızı ve karşılaştırma yapmanızı rica ediyorum!
Başbakan bir bölümde “Bu gün de bir istiklal mücadelesi veriyoruz. Bu günde millete, devlete kastedenler var. Bu gün de birliğe, kardeşliğe saldıranlar var. Bu gün de ülke düşmanlarına hizmet edenler var.” diyor. “Yine bayrak, yine kardeşlik, yine birlik kazanacak.” sözleriyle devam ediyor ve sonunda, “Akif’in dediği gibi: Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal! Hakkıdır Hakka tapan milletimin istiklal! diyerek bitiriyor.
Başbakanın söylemleriyle eylemlerinin birbirini tutmadığını bilmeyen kalmamıştır. Özellikle terörle ilgili söylemleri. “Devlet teröristlerle pazarlık yapmaz. ”PKK’lılarla görüştüğümüzü ispatlamayan şerefsizdir, müfteridir, alçaktır” gibi daha bir sürü örnek verebilirim. En güzel örnek ise Sözcü gazetesinin “Bayrağımız yerlerde! Paçavralar ise ellerde” isimli haberdeki görüntüler. Söylemek istediğim her şeyi anlatıyor. Bin yıldır kardeşçe yaşadığımız Kürt kardeşlerimizi oy uğruna bizden ayırmak için ne gerekiyorsa yapılıyor. Maalesef Başbakan kelime cambazlığı yapıyor! Ülkemizin Doğu ve Güney Doğusunda PKK paçavraları dalgalanıyor, şanlı bayrağımızla ayakkabı siliniyor. Başbakan Türk Bayrağının ayaklar altına alınmasına sesini bile çıkarmıyor.
Bu görüntüler de paralel devletin işi midir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.