Ayhan Tayfur, projelerini açıkladı

Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Ayhan Tayfur projelerini açıkladı:
1- Kent girişlerinin kötü görünümünden kurtulması amacıyla Canbolu Köprüsü ve Kademe alanının düzenlenmesi projeleri.
2- Bursa – İzmir yol güzergahı dışında kalan terminalimiz yeni otobanın kavşak noktasına taşınacak.
3- Yeri değiştirilecek olan otogarın alanına ailelerimizin ve çocuklarımızın kullanabilecekleri içerisinde sinema salonları, oyun alanları ve eğlence tesisleri olan merkez kurulacak.
4- Yeniköy sahil düzenlenmesi, kongre merkezi, otel: Yeniköy – Malkara sahili yeniden düzenlenecek. Karacabey Boğazına kongre merkezi ve yüzme havuzlu butik otel kazandırılacak.
5- Kentsel dönüşüm, uydu kentler: İlçemizin çeşitli bölgelerinde tarımsal alanlar korunarak tarım dışı arazilerde K.D. Planları ve Uydu Kentler, Karacabeyli müteahhitlerimizle planlanarak yapılacak.
6- Eskikaraağaç ve Uluabat bölgesi düzenlemeleri: Bu bölgelerimizde gençlik kampları ve insanlarımızın göl gezintileri yapıp balık tutabilecekleri alanlar oluşturulacak.
DİĞER PROJELERİMİZ
Refakatçi Masası: Belediye içerisinde refakatçı masası oluşturulacak, bürokratik işlemler için hızlı çözümler sunulacak.
Turkuaz masa, alo belediye şikayet ve öneri hattı: İhale ilanlarının bilgilerinin yayınlanması, verilen dilekçelerin durum ve sonuçları, öneri ve şikayetlerin değerlendirilmesi ve geri dönüşün sağlanması.
Şeffaf belediyecilik anlayışı: Şeffaf belediyecilik anlayışımız gereği, ihale kararları, mali değerlendirme raporları, belediye performans raporları ve encümen kararları herkesin bilgi edinebileceği şekilde internet ortamı ve yazılı medyada yayınlanacak.
Hilal Kart : Gerçek ihtiyaç sahipleri tespit edilerek kendilerine Hilal Kart verilecek ve kart sahipleri Belediye uhdesindeki hizmetlerden bedelsiz faydalanacak. Yine bünyemizde oluşturulacak fondan eşit şekilde yararlandırılacaklar.
Cenaze hizmetleri : Sosyal belediyecilik unsurlarına istinaden cenazenin nakil, defin vb. hizmetleri Belediyemiz tarafından ücretsiz sağlanacak.
Üniversite öğrencilerine ücretsiz ulaşım ve halkımıza ucuz ulaşım: İlçemizin üniversitede okuyan öğrencileri için Bursa’ya ücretsiz ulaşım Belediyemiz tarafından sağlanacak.
Camii, mezarlık, park ve bahçelerin temizlik ve bakımı :Camii ve mezarlıkların temizlenmesi, park ve bahçelerin bakımı ve zenginleştirilmesi sağlanacak.
Spor faaliyetleri : Karacabeyspor’un faaliyetlerinde Belediye katkısı sağlanacak. Her branşta lisanslı öğretmenler tarafından gençlerin eğitilmesi ve amatör kulüplerin canlandırılması sağlanacak. Mahalleler arası sportif etkinlikler düzenlenecek. Uygun alanlara semt sahaları yapılacak.
İşgücü olanaklarının sağlanması ve istihdam yaratılması : Yeni fabrikaların Karacabey’e gelmesini teşvik etmek için, arazi, altyapı, ruhsat vb. hizmetlerinde kolaylıklar sağlanacak. Fabrikaların ara eleman ihtiyaçları tespit edilerek KOSGEB ve Ticaret Odaları ile işbirliği yapılarak iş garantili sertifikalı kurslar düzenlenip işgücü talepleri karşılanacak.
Kadınların el emeği göz nuru üretimleri : İlçe kadınlarımızın üretimlerini gelir getirici şekilde değerlendirmelerini sağlamak amacıyla Belediyemiz bünyesinde birim kurularak açık ve kapalı mekanlar oluşturulacak.
Huzurevi – Kadın Sığınma Evi – Kreş : İki bölgemizde huzurevi ve kadın sığınma evi kurulacak. Çocuklu aileler için kreş açılacak.
anfi tiyatro ve sosyal tesislerin kullanımının arttırılması : Atatürk Parkı’na anfi tiyatro yapılarak gençlerin hizmetine sunulması, parkın ulaşım olanakları arttırılarak halkımızın havuzu ve sosyal tesisleri yoğun olarak kullanması sağlanacak. İnsanlarımızı bu bölgeye çekmek amacıyla park içerisinde düzenlemeler yapılacak.
piknik alanları ve mesire yerleri: Yeniköy’deki mevcut piknik alanı düzenlenecek ve yeni mesire alanları kazandırılacak.
Otopark ve açık otopark: İlçemizin en büyük sorunlarından olan otopark problemini çözüm amacıyla LPG’li araçlar için açık otopark oluşturulacak, mevcut otoparklar kullanım için cazip hale getirilecek.
Kent Meydanının Düzenlenmesi: Kent meydanı etrafındaki iki cadde trafiğe kapatılacak. Burada açılacak dükkanlar ile meydan canlandırılacak ve uygun bir yerine camii yapılacak.
Et işleme entegre tesisi :İlçemiz modern kesim olanaklarının sunulduğu et işleme entegre tesisine kavuşturulacak.
Atıksu arıtma tesisi : Atık su arıtma tesisi, Karacabey’in artan ihtiyaçlarını ve altyapısını karşılayamamaktadır. Bu amaçla Büyükşehir yasası çerçevesinde yapım sorumluluğu Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne geçen atık su arıtma tesisinin ilçemizde yapımı takip edilecek, yağmur suları ve kanalizasyon suyunun ayrıştırılarak tahliye edilmesi sağlanacak.
Hobi evleri ve uygulamaları : Doğal yaşam olanaklarının sunulduğu hobi ve kültür evleri ile ilçe turizmi canlandırılacak.
Longoz Ormanları : İlçemizin doğal güzellikleri, Boğazı ve Longoz Ormanları etkili biçimde tanıtılacak ve ülkemiz turizmine kazandırılacak.
Dört noktada hizmet merkezi: En az dört merkezde hizmet şantiyeleri kurularak bu şantiyelerde hizmet için gerekli araçlar ve cihazlar konuşlandırılacak.
Köylülerimizin malzemeleri için depo: Köylerimizden gelen hemşehrilerimizin ilçemize getirdikleri ürünleri ve malzemeleri saklayabilecekleri korunaklı ve güvenlikli depolar oluşturulacak ve kullanımlarına sunulacak.
Analiz laboratuarı: Toprak verimliliği ve analizlerin yapılacağı laboratuar kurulacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.