Koç’la “Yola devam” ama…

Koç’la “Yola devam” ama…
*Borsa Lokantası’ndaki yemeğe, AK Parti’nin ağır topları, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri katılmadı.
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’ın isteği üzerine Borsa Lokantası’nda düzenlenen yemekte bir araya gelen yeni transfer Belediye Başkanı Ergün Koç ile İlçe Başkanı Halit Türkkan’dan bütünleşme mesajı çıktı.
Karacabey AK Parti tabanı ile doku uyuşmazlığı yaşayan Ergün Koç’la kucaklaşma konusundaki sıkıntıyı ortadan kaldırmak amacıyla gerçekleştirilen yemeğe ağır topların yanı sıra, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri’nin katılmaması soru işareti yarattı.
Borsa Lokantası’ndaki yemeğe AK Parti ilçe yönetim kurulu üyeleri, İl Başkanı Sedat Yalçın, İl Başkan Yardımcısı Cafer Yıldız, İl Siyasi İşler ve Teşkilat Başkanı Murat Demir, İl Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Ilgın ve Belediye Başkanı Ergün Koç katıldı. Yemek sırasında Ergün Koç’la yan yana oturan İlçe Başkanı Halit Türkkan, aradaki buzların eridiğinin mesajını verdi. Yıllardır kavga eden ikili ara sıra samimi sohbetler ederek partililere birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Yemekten sonra AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ile Belediye Başkanı Ergün Koç, birer konuşma yaparak bir araya gelmenin nedenlerini anlattı.
İl Başkanı Yalçın, Belediye Başkanı Ergün Koç’un AK Parti’ye kazandırılmasında emeği geçen ilçe yöneticilerine teşekkür etti. Yalçın, Koç’un AK Parti saflarına katılmasıyla yaklaşan yerel seçimlere daha güçlü hazırlanacaklarını, iktidar olmanın gücünü ise sandığa yansıtmak istediklerini belirtti. Yalçın, Koç’un deneyim ve bilgisinden yararlanacaklarını vurguladı. Başkan Koç’un AK Partili olmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Yalçın, Belediye hizmetlerini genişleterek 2009 Mart’ında gerçekleşecek seçimlere avantajlı gireceklerinin sinyalini verdi.
AK Parti tabanına seslenen Koç kısa konuşmasında, kendisini tanıtma gereği duymayacağını ifade ederek, tecrübe ve bilgisini partisiyle paylaşacağını belirtti. Koç, uzun yıllar devlet yönetiminde çalıştıktan sonra Karacabey’de 4,5 yıldır Belediye Başkanlığı yaptığı süredeki hizmetlerin ortada olduğunu, bundan sonra da aynı anlayışla çalışmaya devam edeceğini duyurdu.
AK Parti İlçe Başkanı Halit Türkkan’ın basına açık bölümde konuşmaması ve kaynaşma yemeğine İl Genel Melis Üyeleri ile Belediye Meclis Üyelerinin katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.