Koçak, “Gençlik elimizden gidiyor”

Karacabey Saadet Partisi İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunduğu bir basın açıklaması yaptı.
Ülke ve millet olarak zor günlerden geçtiğimize dikkat çeken Koçak, özellikle gençler arasında yaşanan ahlak erozyonlarına dikkat çekti. Ahlaki ve manevi alanda yaşanan tabloyu rakamlarla ortaya koyan Koçak, bu ülkenin okullarında yetişen 16-17 yaşında gençlerin dağa çıkmasının sorgulanması gerektiğinin altını çizdi.
Açıklamalarına terör olaylarından dolayı şehit düşenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ise sabırlar dileyerek başlayan Koçak, terörün ülkenin üstüne adeta karabasan gibi çöktüğünü ifade etti. Her şeyden önemlisi genç nüfusun kaybedildiğini belirten Koçak, gençlik dejenerasyonunu rakamlarla açıkladı. Resmi rakamlarla gençler arasında artan alkol, uyuşturucu ve fuhuş oranlarını paylaşan Koçak, “Yapılan araştırmalara göre ilköğretim öğrencileri arasında, alkol kullanım oranı yüzde 72’ye, uyuşturucu kullanım oranı yüzde 28’e çıkmış bulunuyor. Gençler arasında uyuşturucu kullanım oranı son 10 yılda yüzde 500’den fazla artmış durumda. Daha iki gün önce devletin resmi kurumlarının verilerine dayanılarak yapılan bir araştırmaya göre; son 10 yılda fuhuş olayları yüzde 790, çocuklara yönelik cinsel istismar olayları yüzde 434, cinsel taciz olayları yüzde 449 artmıştır. Ne kadar acıdır ki, ekonomide, üretimde, istihdamda bir adım ilerleyemeyen Türkiye, en hızlı büyümeyi kumar ve şans oyunları sektöründe gerçekleştirmektedir. Toto, loto, piyango gibi kumar ve şans oyunları yüzde 50 büyüme ile her yıl rekor üstüne rekor kırmaktadır. Bu, korkunç bir tablodur” dedi.
Başta terör, yanlış dış politika, gelir dağılımındaki adaletsizlik, içi boşaltılmış hukuk ve bilhassa bozuk eğitim sisteminin Türkiye’yi bölünme noktasına getirdiğini bildiren Koçak, “Adeta toprak ayağımızın altından kaymaktadır. Ama en az bunun kadar, hatta bundan daha tehlikelisi gençliğimiz, geleceğimiz, yavrularımızdır: Çocuklarımız elimizden kaymaktadır. Gençlerimiz huzuru içkide, sigarada, eroinde, esrarda, bonzaide, kumarda aramaktadır. Bu tablo gerçekten ürkütücüdür. Ama bu tabloya çözüm bulması gerekenler, çare üretmesi icap edenler maalesef suni gündemlerle havanda su dövmektedirler. Adeta ev yanarken çelik çomak oynamaktalar. İktidar ve ana muhalefet birbirleriyle polemik yarışı yapmakta, ağıza alınmayacak galiz ifadelerle birbirlerine saldırmakta, sonra da siyaset yaptıklarını zannetmektedirler. Gençliğimiz elden gittikten sonra sisteminiz başkanlık sistemi olsa ne olur, parlamenter sistem olsa ne olur. Yavrularımız, uyuşturucu ve kumar batağına saplandıktan sonra sisteminiz başkanlık sistemi olsa ne olur, parlamenter sistem olsa ne olur. Gençliğinize dokunamadıktan sonra, parlamentoda milletvekillerine dokunsanız ne olur dokunmasanız ne olur” dedi.
Bugün yaşanan faciaların temelinde ne başkanlık sistemi, ne yeni Anayasa, ne de dokunulmazlıkların bulunduğuna dikkat çeken Koçak, sorunların Milli Eğitim Sistemi’nin yanlışlığından kaynaklandığını kaydederek şunları dile getirdi. Koçak, 16-17 yaşındaki gençlerin neden dağa çıktığının araştırılması gerektiğini vurgulayarak, “Biz, Güneydoğu’da kiminle savaşıyoruz? Bu teröristler gökten mi yağdı, yerden mi bitti. Yoksa bizim okullarımızdan mı çıktı? Apo’nun elindeki diplomaları kim verdi? Geçenlerde, Ak Parti’nin Diyarbakır milletvekili bir televizyon konuşmasında ‘Karşımızdaki teröristlerin çoğu 15,16 ve 17 yaşlarındaki gençlerdir’ diyordu. Yani Lise Öğrencileri! Hep söyledik, yine söylüyoruz; bir şeyin başına milli kelimesi koymakla, o şey milli olmaz. Zira Milli Eğitimimiz, daha önce de, defalarca belirttiğim gibi, ancak ‘Milli Piyango’ kadar millidir. Milli Piyango ise bir kumar kuruluşudur. Bugün köksüz bir eğitim, milletin öz değerlerine yabancı ruhsuz bir eğitim vardır. Eğitim sistemine helal ve haramı koymadan uyuşturucuyla, içkiyle mücadele edemezsiniz. Eğitim sistemine günahı ve sevabı koymadan, fuhuşu, tacizi, cinsel istismarı önleyemezsiniz. Eğitim sistemine ahireti, öldükten sonra hesaba çekilmeyi koymazsanız, rüşveti, yolsuzluğu, iltiması önleyemezsiniz. ‘Önleriz’ diyorsanız niçin önlemiyorsunuz? Aziz milletimize düşmanlığınız mı var? Biz, bu yüzden Milli Görüş olarak, Saadet Partisi olarak, her fırsatta “Önce Ahlak Ve Maneviyat” diyoruz. Çünkü ahlak olmadan, maneviyat olmadan hiçbir şey olamaz” ifadelerini kullandı.
Son günlerde yaşanan Şehit cenazelerinde Frederic Chopin’in (Şopin) marşı çalınması tartışmalarına değinen Koçak, “Bu ülkede şehit cenazelerinin Şopin’in bestesiyle kaldırılması bile başlı başına bir yozlaşmanın tezahürüdür. Bir milleti kendi tarihine, kendi değerlerine, kendi inancına yabancılaştırma çabasının bir tezahürüdür. Devletin kendi milletinden kopukluğunun bir göstergesidir. Çünkü bu millet binlerce yıldır, bütün cenazelerini Tekbirlerle, Fatihalarla, Yasinlerle uğurlamış ve uğurlanmaktadır. Ne Şopinle, ne de Mozartla. Bu yüzden Hükümete çağrıda bulunuyoruz. Suni gündemlerle milleti oyalamaktan vazgeçin. Gelin, bu ülkenin evlatlarına, Chopini, Mozartı değil, Galile’yi değil, Itri’yi, Dede Efendi’yi, Gazali’yi öğretecek bir Milli Eğitim Sistemini kurun. Gelin, bu ülkenin evlatlarına Avrupa’yı medeniyet projesi olarak anlatmak yerine kendi tarihimize kendi değerlerimize uygun gerçek bir Milli Eğitim Sistemini kurun. Gelin, bu ülkenin evlatlarına helal olan 3’ün, haram olan 5’den daha büyük olduğunu öğretecek bir eğitim sistemini kurun. Biz de, size bütün gücümüzle destek verelim. Bütün gücümüzle sizi alkışlayalım. Çünkü ancak o zaman mutlu, huzurlu, barış ve kardeşlik içinde yaşayan bir Türkiye mümkün olacaktır” açıklamasında bulundu.
Gündemin bir diğer konusu dokunulmazlıkların kaldırılması durumunu da değerlendiren Koçak, dokunulmazlıkların milletin hakkını aramak için özgürce ve korkusuzca hizmet edebilmek için verildiğini anlatarak, herkesin yaptığı fiilin cezasını ödemesi gerektiğini kaydetti. İranlı iş adamı Sencani’nin “Ben Türkiye’de bakanlara 8,5 milyar dolar rüşvet dağıttım’ sözlerini hatırlatan Koçak, bu ifadelerin araştırılması gerektiğini dile getirdi. Bu doğrultuda dokunulmazlıkların kaldırılmasına bakanların da dahil edilmesini aktardı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.