“Okul Geçidi Görevlisi” eğitimi düzenlendi

Karacabey Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçede faaliyet gösteren ilk ve orta dereceli okullarda “Okul Geçidi Görevlisi” eğitimi verildi.
2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 134. ve Yönetmeliği’nin 187. maddesi gereği ilk ve orta dereceli okul öğrencilerinin okul önlerinde ve geçitlerinde güvenli şekilde okula giriş ve çıkışlarını sağlamak amacıyla istekli öğretmen, veliler ve 11 yaşını bitirmiş öğrenciler “Okul Geçidi Görevlisi” olabilmek için eğitim aldılar.
Eğitici Polis Memuru Ahmet Mutlu tarafından verilen eğitime; Şehit Serkan Şahin Ortaokulu, Hacı Ahmediye Onur İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Karacabey Ortaokulu ve Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu’ndan 15 öğretmen, 1 veli ve 35 öğrenci katıldı.
Eğitimde başarılı olan öğretmen ve öğrencilere sertifikalarının, Trafik Haftası’nda düzenlenecek olan etkinlikte verileceği duyuruldu. Ayrıca okul önlerinde görevli Okul Geçit Görevlileri’nin dur ikazına uymayan sürücüler hakkında da ceza işlem uygulama hakkına sahip olduğu da bildirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.