KMYO’da mezuniyet coşkusu

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Karacabey Meslek Yüksekokulu’ndan 2018-2019 döneminde mezun olmaya hak kazanan yaklaşık 100 öğrenci, gerçekleştirilen törenle belgelerini aldı.
Karacabey Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, İlçe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü, ilçe protokol temsilcileri, MYO Müdürü Prof. Dr. Soner Altun, öğretim elemanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı.
Meslek Yüksekokulu bahçesindeki yapılan törende konuşan BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Karacabey MYO’da eğitim alan öğrencilerin gıda ve tarım sektöründe iş bulma olanaklarının üst düzeyde olduğuna işaret etti. Öğrencileri kaliteli bir eğitim sürecini geride bıraktıkları için kutlayan Kırıştıoğlu, Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde Sütaş yönetiminden aktif destek görüldüğünü ve bundan dolayı memnuniyetlerini ve teşekkürlerini belirtti. Kırıştıoğlu, “Karacabey Meslek Yüksekokulu öğrencilerine kaliteli bir eğitim verilmesindeki gayretleri için öğretim elemanlarına ve her türlü zorluğa rağmen çocuklarına destek olan öğrenci velililerine gönülden teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Bölge üniversitesi hedefi
Törende Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçenin tarım potansiyelinin çok yüksek olduğunu ve bu potansiyelin geliştirilmesinde eğitim kurumlarına ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Başkan Özkan, “Bizim temel hedeflerimizin başında ilçemizdeki tarım sektörünün gelişmesini ve teknolojik koşulları yakalamak geliyor. Bunun için de bilim yapan eğitim kurumları ile işbirliğine ihtiyacımız var. Karacabey Meslek Yüksekokulu ile bugüne kadar çok önemli işbirlikleri gerçekleştirdik. Ancak gerçek potansiyelimizi ortaya çıkaracak ve bölgenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir fakültenin kurulması gerekiyor. Zaman içerisinde de ilçemizin de içerisinde bulunduğu bir bölge üniversitesi kurulması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” ifadelerine yer verdi.
“MYO’lar Türkiye’nin ekonomik gelişmesine katkı koyacak”
KMYO Müdürü Prof. Dr. Soner Altun, 1995 yılında 4 programla kurulan Karacabey Meslek Yüksekokulu’nun bugün 6 bölüm 8 programla toplam 1234 öğrenciye hizmet verdiğini açıkladı. Bilgi teknolojilerini kullanma becerilerine ve olumlu bakış açısına sahip olarak mezun olan meslek yüksekokulu öğrencilerinin özgüvenleri ile Türkiye’nin ekonomik gelişmesinde önemli bir katkı sağlayacağını vurgulayan Altun; “Şu anda yüksekokulumuz mezunları olarak sizleri yeni bir hayata hazırlamış olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz, hepinize başarılar diliyorum.” dedi.
Çeyrek asırlık örnek işbirliği
Sütaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarık Tezel ise konuşmasında, Sütaş’ın çeyrek asırdır Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında Bursa Uludağ Üniversitesi ile örnek bir işbirliği gerçekleştirdiğini vurguladı. İşletmelerinde staj ve uygulamalı ders imkânı bulan öğrenciler olduğunu dile getiren Başkan Vekili Tarık Tezel, “Her bir bireyin toplumsal kalkınmaya katkı vermesi gerekiyor. Bunun için de saygı, sorumluluk, tutku ve mükemmelliğe adanmış değerlere sahip olunmalıdır. Daima önyargılardan uzak durmayı tavsiye ediyor, tüm öğrencilerimize yolunuz açık olsun diyorum.” şeklinde konuştu.
Tören, dereceye giren öğrencilere çiçek verilmesi, anı belgelerinin dağıtılması ve kep fırlatma sevinciyle son buldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.