BELEDİYE BAŞKANI MI, TARİKAT ŞEYHİ Mİ?

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

“Cemaatlerin faaliyetleri var. Bu ülkenin temel değerlerine, bu ülkenin temel duruşununa aykırı davranmadan, kendi özgür alanlarında bir takım faaliyetleri varsa… Bu ülkenin kurumları var. İçişleri Bakanlığı var vs. Bütün bunların iznini almış. Ama kendi duruşuyla buna hizmet ediyorsa ki yüzlerce yıllık tarikatlar var İstanbul’da, çok derin felsefesi olan… Bir kısmıyla ben zaten görüşüyorum ama bunların ismini vermem. Burada anlatmak istediğim şu; üç tane vakıfı çek al, beş tane vakıfı çek al. Ben herkese açığım, herkesle işbirliği yaparım ama Büyükşehir Belediyesi’nin kaynaklarını birkaç seçilmiş vakfa niye akıtalım? Milyonlarca liradan bahsediyoruz, ne gerek var? Elbette her vakıfla, bu şehrin çıkarına bir takım çalışmalar varsa, yok mu faydalı vakıf, ve bu vakıflar sadece siyaseten CHP’ye yakın değil. Her derneğin, vakfın çok geniş faydalı çalışmaları var. Sadece torpile karşıyım. Herkese eşit mesafede faydalı ilişkiler kuracağız.”
(EKREM İMAMOĞLU -İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI…. Habertürk Kanalı….27 Haziran Perşembe…DİDEM ASLAN’IN PROGRAMINDA) Sayın İmamoğlu; Bütün cemaatleri kucaklayacakmış. Ayrımcı değilmiş. Sayın İmamoğlu; Tarikatın TC’ye bağlı olanı olmaz. Tarikat, din içinde ayrı yol demektir. Bugün safiyane olan yarın dayatmacı olacak, oluyorlar. Laik ülkede din anlayışı bireyseldir, akıl cemaate, tarikata, şeyhe teslim edilemez. İyi tarikat-kötü tarikat olmaz.
Sayın İmamoğlu’na yanıtımız şu…
“TÜRKİYE CUMHURİYETİ; ŞEYHLER,ŞIHLAR,MECZUPLAR VE MENSUPLARI ÜLKESİ OLAMAZ”….
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Biz olduğumuz sürece ne siz ne Akp ne Saadet Partisi ne Mhp ne İyi Parti ne herhangi bir parti bunu ba şa ra ma ya cak, Sayın İmamoğlu! Haddinizi biliniz, Akp’ye bildirdiğimiz gibi size de bildiririz!
Türkiye; belediyeleri tarikat-cemaat-yandaş talan yerlerine çeviren, terör örgütü Pkk’ya rant yerine çeviren Akp ve Hdp’li belediyeleri kazanan muhalefetten ne bekliyor?
Halkın kaynaklarının yağmalandığı belediye şirketlerinin kapatılmasını;
Belediyelerin yapabileceği işlerin ihaleye verilmemesini;
Belediyelerin kendi işlerini yapabilme yeteneğinin geliştirilmesini;
Belediyelerden ihale talanının sökülüp atılmasını;
Bir kölelik ve emek hırsızlığı sistemi taşeronluğun kaldırılmasını bekliyor.
Çözüm belli… Mustafa Kemal Atatürk ‘ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin HALKÇI-KAMUCU anlayışının uygulanmasını.
Eğer bunları yapmaz ya da yapamaz olursanız; Akp’nin bir benzeri olarak emperyal kapitalizmin yani sistemin diğer yandaşları olarak tarihte kapkara bir leke olarak yerinizi alırsınız!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.