KMYO Müdürü sempozyumda!

 

*Prof. Dr. İbrahim Ak, Ürgüp’te düzenlenen “Ulusal Meslek Yüksekokulları Çalıştayı ve Öğrenci Sempozyumu”na katıldı.

Ürgüp Belediyesi Turgut Özal Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen UMÇÖS'e; Karacabey Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Ak dışında, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Gazi Üniversitesi Gazi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ramazan Bayındır, Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rıza Gürbüz, Sakarya Üniversitesi Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Doç. Dr. Adem Onat, NEÜ Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Erdoğan Çiçek, NEÜ Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Koçak, Hacı Bektaş Veli Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ersan Kabalcı, 40 üniversiteden öğretim üyesi ve görevlisi, 63 birim ile sektör temsilcileri katıldı.

UMÇÖS'ün açılış konuşmasını yapan NEÜ Hacı Bektaş Veli Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ersan Kabalcı, “Yükseköğretim sistemimiz içinde meslek yüksekokulları, öğrencilerinin lisede aldıkları eğitimi akademik ve sektörel alanda geliştirerek, iş dünyasında en hızlı şekilde faaliyete geçmelerini ve en hızlı şekilde üretime dahil olmalarını sağlayan eğitim kurumları olarak önemli bir yere sahiptir. Meslek yüksekokullarında sadece ara dönemlerde ya da yaz dönemlerinde yapılan stajlarla ilgili yapılan tartışmalar son dönemde yoğunluk kazanmakla birlikle bunlarla ilgili çözüm önerileri de gündemde yer almaktadır. Ortaya çıkan sorunları ve çözüm önerilerini gerçekleştireceğimiz bu sempozyumda ele alacağız. 3 gün sürecek olan çalıştay ve sempozyumun meslek yüksekokullarının bütün iç ve dış paydaşları için başarılı geçmesini ve yeni yaklaşımlarla sürece katkı sağlamasını diliyorum” dedi.

Ürgüp Belediyesi olarak UMÇÖS etkinliğine ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, “Böyle önemli bir etkinliğin Ürgüp ilçemizde yapılmasından mutluluk duyuyorum. Nevşehir Üniversitesi'ne ve Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç başta olmak üzere burada bulunan bütün katılımcılara böylesi önemli kültürel ve bilimsel bir etkinliğe imza attıkları için teşekkür ediyorum. Eğitim ve öğretim adına yapılan bütün etkinliklere bugün olduğu gibi bundan sonra da ev sahipliği yapmaktan ve destek vermekten büyük kıvanç duyarız” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ise, "Yeni açılan üniversitelerle birlikte sayıları 650'yi geçmiş olan meslek yüksekokulları, yükseköğretim düzeyinde eğitim-öğretim gören öğrencilerin yaklaşık yüzde 40'ını kapsamakta, istihdam alanları bakımından ise 43 bölümde 197 programla faaliyet göstermektedir. Ön lisans düzeyinde bilgi, beceri ve tecrübe edinerek yetişen teknikerler, tasarım ve uygulama aşamasında sektörel kalkınmanın temelini oluşturmaktadır. İşverenler, işletmelerinde ya da kuruluşlarında görev alacak teknikerlerin ve meslek elemanlarının nitelikli iş gücünü oluşturmasını, gelişmeleri takip edebilmesini ve bilgilerini sürekli güncelleyebilmesini talep etmektedir. Yüksek öğretim sisteminde Bologna süreciyle hızlanan eğitim öğretimde yeniden yapılanma süreci meslek yüksekokullarını da etkilemektedir. Meslek yüksekokullarında teorik ve pratik eğitimlerin endüstrinin beklentileri doğrultusunda dinamik olarak güncellenmesi, evrensel gelişmeler çerçevesinde şekillendirilmesi kaçınılmaz olmaktadır. Bu doğrultuda, mezunların uluslararası alanda rekabet edebilir donanımlara sahip olması için uluslararasılaşmaya, eğitimin kalitesini arttırmaya ve uygulamalı eğitimin sektörle birlikte planlanmasına yönelik tedbirler alınmalıdır. Nevşehir Üniversitesi olarak Ulusal Meslek Yüksekokulları Çalıştayı ve Öğrenci Sempozyumu'na ev sahipliği yapmaktan ve sizleri bu süreçte yanımızda görmekten mutluluk ve onur duyuyoruz. 'Teknikerlerin İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri' ana temasıyla düzenlenen bu sempozyum süresince öğrencilerimizin ve mezunlarımızın yaşadıkları sorunlara karşı başarılı çözüm önerileri geliştirileceğine inanıyorum. Çalıştay ve sempozyum süresince irdelenecek konu ve önerilerin, ülkemizde dördüncü, beşinci ve altıncı seviyede mesleki ve teknik eğitim yapan kurumlar için gerek yasal düzenlemeler gerek uygulamalar açısından olumlu sonuçlar vermesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından; Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Ak ve Gazi Üniversitesi Gazi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ramazan Bayındır'a NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rıza Gürbüz'e Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, Sakarya Üniversitesi Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Doç. Dr. Adem Onat'a plaketini Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.