KMTAL’de turnike devri

Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde dün turnikeli geçiş sisteminin açılışı gerçekleştirildi.
Turnikeli geçiş sistemiyle, Karacabey’de bir ilke imza atan Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, giriş ve çıkışların kontrol altına alınması ve güvenliğin sağlanması amacıyla yerleştirilen turnikelerle öğrenci ve öğretmenler sadece kartla geçebilecek.
Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin dün gerçekleştirilen turnikeli geçiş sisteminin açılışına, Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Faruk Türe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Ayhan Sağlam, AK Parti ilçe yönetim kurulu üyeleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Okuldaki güvenliği ön planda tutup bu sistem ile öğrencilerini daha rahat kontrol edebileceklerini söyleyen Okul Müdürü Edip Özcan, turnikeli sistemin aktif bir şekilde kullanılmaya başlandığını belirtti. Özcan, “Bu uygulama sayesinde öğrencilerimizin güvenliğini sağlayacağız ve herhangi bir yabancı kişi istediği gibi okula giremeyecek. Okulumuzdaki 1100 öğrenci ve 70 öğretmenimiz bu sistem ile okula giriş-çıkış yapacak. Öğrenciler, dersleri olduğu gün, boş ders dahi olsa sistem dışarı çıkmalarına izin vermeyecek. Öğrencilerin kart üzerinde bulunan bilgileri turnikeden geçiş sırasında ekranda gözükebilecek. Bu sistem ile güvenlik daha rahat sağlanacak. Turnikeli geçiş sisteminde desteklerini esirgemeyen, imalatını ve montajını yaptıran Belediye Başkanımız Ali Özkan’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Okul problemlerimizin çözümünde her zaman yanımızda olan NSK Fabrikasına’da teşekkür ediyorum. Karacabey’de bir ilki gerçekleştirdiğimiz turnikeli geçiş sistemimiz hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ise, “Bizim için önemli olan bu projenin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde başlamış olmasıyla emeği geçen okul müdürümüze, okul aile birliğine, her zaman bize sonsuz destek sunan, tüm dertlerimizde yanımızda bulunan, okulların her türlü ihtiyacını, bakım-onarımını gerçekleştiren Belediye Başkanımız Ali Özkan’a teşekkür ediyorum. Karacabey’de ilk olma özelliğini taşıyan turnikeli geçiş sistemi, öğrenci güvenliğinde otokontrol sağlamaktadır. Bu durum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde çok önemliydi. Ve bu sistem ile artık Anadolu Lisesi öğrencileri daha güvende. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu sistemin Karacabey’deki tüm okullarda uygulanmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Okullar ve kurumların teknolojiye ayak uydurması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Ali Özkan, “Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki bu uygulama ile öğrencilerimiz artık daha güvende. Hem modern, çağdaş bir uygulama, hem de çocuklarımızın okula geldikleri zamanı verimli geçirmesi ve okul saatleri içinde boş saatlerini değerlendirmesi amacıyla otokontrol mekanizması gerçekleşmiş oldu. Emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Biz elimizden geldiğince okullarımıza ve kamu kurumlarına destek olmaya çalışıyoruz. Milli Eğitim’den gelen talepler doğrultusunda sıkıntılara çözüm odaklı olmaya devam ediyoruz. Dağkadı Okulu’nun bahçesi engebeli olması sebebiyle asfaltlama çalışmalarına başlıyoruz. Halk Eğitim Merkezi’mizin merkezde bir bina talebi ve her türlü eksiğin giderilmesi için gerekli talimatlar verildi. Çeşitli okullardan çeşitli talepler var. Onları da en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Milli Eğitim camiasını bir aile olarak kabul ediyoruz. Bundan sonraki dayanışmamızın, birlikteliğimizin ve beraberliğimizin devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.