Dayı Karacabey’e tam puan

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk, sonsuzluğa göç edişinin 77. yıldönümünde tadı damağımızda kalan unutulmaz bir etkinlikle anıldı.
Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunumuyla başlayan anma töreni sonrası Atatürk’ün yaşama veda ettiği 09.05’te sirenler çaldı ve iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bu arada trafikteki vatandaşların da araçlarından inerek saygı duruşuna eşlik etmesi dikkat çekti.
Etkinliğe, Vali Yardımcısı Mehmet Polat, Garnizon Komutanı Erdal Özköroğlu, Belediye Başkanı Ali Özkan, Cumhuriyet Savcısı Engin Sağlam, daire amirleri, siyasiler, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda ilçe halkı katıldı.
Meydandaki çelenk sunma ve saygı duruşundan sonra Atatürk Kent Meydanı’nda Atatürkçü Düşünce Derneği Karacabey Şubesi’nce hazırlanan “Atatürk Resim Sergisi”nin açılışı gerçekleşti. Serginin açılış kurdelesini Vali Yardımcısı Mehmet Polat, Garnizon Komutanı Erdal Özköroğlu ve Belediye Başkanı Ali Özkan birlikte kesti.
DKAL’ın etkinliği büyüledi
Sergi açılışının ardından Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ndeki Dayı Karacabey Anadolu Lisesi’nin hazırladığı programa geçildi.
Program, Dayı Karacabey Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Akbaba’nın günün anlam ve önemini belirten güzel konuşmasıyla başladı. Akbaba, “Ulusumuzun ışık kaynağı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, aydınlığımızın sembolü, büyük devrimci ve büyük düşünce adamı Atamızı rahmetle anıyoruz. 10 Kasım’lar sadece matem ve anma günleri değil; Atatürk’ü daha iyi anlama, daha iyi yorumlama günleridir. ‘Yurt sevgisi ona hizmetle ölçülür” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine sonuna kadar sahip çıkacağız. O’nun ilke, devrim ve Cumhuriyeti’nin savunucusuyuz. Atatürk bizlere bağımsız ve özgür bir ülke, onurlu ve saygın bir millet bıraktı. Onu anlayarak yaşatmalıyız” dedi. Hüseyin Akbaba’nın konuşması büyük alkış aldı.
Dayı Karacabey Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin sergilediği dört dörtlük diyebileceğimiz güzel etkinlik izleyenleri mest etti.
Öğretmen ve öğrencilerin içtenlikle sergilediği etkinlikte görev yapanların başarılı performansları göz doldururken, “Atatürk” konulu sunum büyük beğeni topladı.
Öğrencilerin seslendirdiği “Türkülerde Atatürk” ve “Atatürk” konulu şiirler saygıyı, sevgiye dönüştürdü. Sevgi ise sel oldu, salonu coşkuya boğdu.
“Atatürk” kimdir? konulu sunum hayranlıkla izlenirken, salonda duygu seli oluştu. Seyircilerin gözyaşlarını tutamadığı anlar yaşandı.
Bu arada, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Atatürk imzalı tişörtleriyle sahneye çıkan öğrenciler ise törene damga vurdu.
Okul Müdürü Hüseyin Akbaba önderliğinde etkinlikte görev alan 15 öğretmen ve 40 öğrencinin tümü Atatürk’ü yaşıyor gibi, Ulu Önder’in soluğunu izleyenlerin yüzünde hissettirdi.
Dayı Karacabey Anadolu Lisesi’nin başarıyla hazırladığı program büyük ilgi gördü ve beğeniyle izlendi.
Vali Yardımcısı Mehmet Polat, etkinliği çok beğendiğini söyledi ve Okul Müdürü Hüseyin Akbaba başta olmak üzere söz konusu güzelliklerin sahnelenmesinde emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencileri kutladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.