Kızılay, kurban bayramı için kampanya başlattı

Kızılay, kurban bayramı için kampanya başlattı
Karacabey Kızılay Derneği Şubesi Başkanı Ayhan Tayfur, Kızılay Derneği’nin kurban bayramı için “İnsan hayatı kutsaldır. İlk kurban hayat kurtarmıştı. Kızılay’a bağışlayacağınız kurbanlarınızla hayat kurtarın” sloganıyla bir kampanya başlattığını duyurdu.
Kampanya çerçevesinde Türk Kızılayı’na bağışlanacak kurbanlar, Et ve Balık Kurumu’nun kasapları tarafından dini vecibelere uygun, hijyenik koşullarda, dualar eşliğinde kesilecek. Kesim sırasında vekalet veren kişinin ismi de okunacak ve yapılan işlemler noter huzurunda gerçekleştirilecek.
Tayfur, “Kurban bedeli, yurt içindeki vatandaşlar için 240 YTL, yurt dışındaki vatandaşlar ise 190 dolar yada 130 Avro olarak belirlendi. Kurban bedelleri, 29 Aralık Cuma gününe kadar ödenebilecek” dedi.
Vatandaşlar, kurban bağışlarını, “www. kizilay. org. tr” adresinden kredi kartıyla ya da Türkiye’nin her tarafından ücretsiz ulaşılabilen Türk Kızılayı Çağrı Merkezi numarası 168’i arayarak çok kısa sürede yapabilecekler.
Kurban bedelleri, ayrıca Ziraat Bankası-Kızılay, Halk Bankası-Girişimci, Vakıfbank-Kavaklıdere, Türkiye İş Bankası-Taksim, Yapı Kredi Bankası-Taksim, Garanti Bankası-Ankara, Akbank-Taksim, Oyak Bank-Yenişehir, Finansbank-Ankara, TEB-Meşrutiyet, Şekerbank-Gümüşsuyu, HSBC-Kızılay, Fortis Bank-İstanbul, Denizbank-Mithatpaşa, Alternatif Bank-Elmadağ, Turkish Bank-Merkez, Tekstil Bank-Merkez, Tekfenbank-Taksim, Anadolu Bank-GOP, BankAsya-Kızılay, Türkiye Finans Katılım Bankası-Ankara şubelerinden 2868 kodlu banka hesap numaralarına da yatırılabilecek.
Kurban etleri, Et ve Balık Kurumu tarafından kavurma yapılarak, 2,5 kilogramlık kutulara konulacak ve yıl boyunca Kızılay aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılacak. Kutuların üzerinde ‘satılamaz’ ibaresi bulunacak.
Bağışta bulunanlara da yarım kilogramlık birer paket kavurma gönderilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.