Rahmet veya lanet

Rahmet veya lanet
Medyada, gürültü patırtı arasında önemli bir haber kaynayıp gitti diye hayıflanırken; gözüme bir köşe yazarının yazısı takıldı. Hemşerimiz Karacabeyli Niyazi’nin oğlu Tufan Türenç. Konuyu köşesine taşımış. Üzüntüm bu vesile ile birazcık azaldı.
Konu şu: Bir ilköğretim okulu öğrencisi, ad belirtmeden Vahdettin’i kast ederek “Vatan Haini” suçlamasında bulunmuş, yazdığı kompozisyon ödevinde.
Sen misin, adını belirtmeden de olsa, Vahdettin’i kast ederek “Vatan Haini” diyeceksin. Minicik bir yavrucağın üstüne okul müdürü, milli eğitim müdürü, ilk öğretim müfettişi ve ilin valisi acımasızca çullanmış.
İncelemeler, araştırmalar olanca hızıyla sürdürülüyor. Tabii, çocukcağız köşe yazarı değil ya; yazısının altına ismini yazmamış, imzasını da atmamış.
Bundan dolayı, inceleme araştırma heyeti, yazınız gerçek müsebbibini tespit etmek için, sınıftaki çocukların yazı karakterlerini karşılaştırıyor. Devlet, kafasının içi şımbıl şımbıl küçücük çocuğun üzerine çullanmış, sindirmekle meşgul.
Padişah Vahdettin’in yaptıklarını hatırlamak istemiyor veya işine gelmiyor. Son zamanlarda bir Osmanlı saltanatına özenç belirdi, toplumun çeşitli katmanlarında.
Aslında Vahdettin’i herkes tanıyor. Tanımamakta direnenler ise, Hürriyet Gazetesinin 14 Kasım 2007 tarihli nüshasındaki köşesinde Bay Tufan Türenç etraflıca doküman sunmuş, okumalarını tavsiye ediyorum. Başta araştırma ve inceleme heyeti olmak üzere örümcek ağı beyinlerini kaplamışlara.
Ülkesini, İngilizlere peşkeş çekmeye kalkışan, ülkesini kurtarmak için savaşan kahraman komutanlar hakkında ölüm fermanı imzalayan, ülkenin kurtarılması için başlatılan hareketi bölüp parçalayıp neticesiz bırakmaya çalışan, başaramayınca da, işbirliği yaptığı İngilizlerin zırhlı gemisine binip ülkesini terk eden kişiye “Vatan Haini” denmez de ne denir?
Bay Tufan Türenç “Vahdettin bir vatan hainidir” diyor. Ben de aynı görüşü paylaşıyorum.
İsteyen rahmet okusun, isteyen de lanet okusun. Lütfen minicik yavrunun üstüne çullanmayın. O da hür iradesiyle “Vahdettin vatan hainidir” diyebilsin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.