CHP, ‘Hayır’ kampanyasında gaza bastı…

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü, 16 Nisan’daki referandumla ilgili başlattığı “Hayır” kampanyasında vites yükseltti.
CHP’nin “Atom Karınca”sı Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Demokrasi sevdalısı ve Cumhuriyetin gerçek bekçileri olan halk diktatörlüğe izin vermeyecektir” dedi.
“Hayırda hayır vardır” diye konuşan CHP’liler, referanduma kadar kapısını çalmadık ev bırakmayacaklarını belirtti. Seçmenden, Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak için “Hayır” oyu kullanmalarını isteyen CHP’liler, “Tek Adam Rejimini, Parti Devletini, Meclisin Tasfiyesini, Parlamenter Sistemin Sonlandırılmasını, Güçler Ayrılığının Kaldırılmasını, Sorumsuz Yönetimi, Teslim Alınmış Yargıyı, Ekonomik Krizi anlatan broşürler dağıtıyor.
CHP’li İlçe yöneticileri bir hafta boyunca Gazi, Yeni, Gönü, Yolağzı, Akçasusurluk, Akçakoyun, Yeşildere, Şahmelek, Okçular, Danişment, Çavuş, Karakoca ve Subaşı Mahallelerini ziyaret ederek, Anayasa değişikliğinin tehlikelerini anlattı.
Referandum gezilerine, Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın, Orhan Sarıbal, Turhan Tayan, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve Mustafa Şenyurt da katıldı.
Bursa Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun katılımıyla dün kapı kapı dolaşan CHP’liler, konuşmalarının özünde, Anayasa değişikliğinin Türkiye’yi uçurumdan aşağıya yuvarlayabileceğini öne çıkardı;
Kayışoğlu, “Karacabey’deki çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Gazi ve Yeni Mahallede ev ev gezdik. “Hayır”daki hayırı anlattık. Meraları elinden alınan Danişmentlilerle konuştuk. Çavuşköy’lülerle bir araya geldik” dedi.
Kayışoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü. “Anayasa değişikliğinin kabul edilmesi durumunda kutuplaşma çok derinleşecektir. Doların yükselişi daha da artacaktır. Dış yatırımcı güven ortamı olmadığı için kaçacaktır. Yenileri ise hiç gelmeyecektir. Referandumda “Hayır” çıkması durumunda ise, Türkiye’de ekonomi çok rahatlayacaktır. Yatırımcının Türkiye’ye güveni artacaktır. Demokrasiye sahip çıkmak bütün vatandaşların ortak görevidir. Hangi siyasi görüşten olursak olalım, demokrasiyi savunmak zorunda olduğumuzu unutmayalım. Bizler tarihimize, geleneklerimize, örflerimize ve adetlerimize bağlı bir milletiz. Bizim 140 yıllık parlamento geçmişimiz var. 140 yıllık tarihimizi neden yok sayıyoruz da başkanlık sistemini istiyoruz? Camiye, kışlaya ve adliyeye siyaset girmemelidir. Bu anayasa değişikliği ile camiye kışlaya ve adliyeye siyaset girecektir. Bu anayasa değişirse bir partinin genel başkanı Anayasa Mahkemesinin 15 üyesinden 12’sini doğrudan atayabilecektir.”
“Hayır” gezilerinin yoğunlaştığını belirten CHP İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi ise, “Anayasa değişikliğinin sakıncalarını anlatmak için hazırladığımız ‘Hayır’ kampanyamız gereği hiç hız kesmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Zaman zaman da vekillerimiz bizimle birlikte olacak. Bu zorlu süreçte üyelerimiz çevresindeki partili, partisiz tüm seçmenlere görüşlerimizi aktaracaktır. Bunun siyaseti aşan, devletin devamlılığı sorunu olduğuna özellikle vurgu yapacaktır. Gece gündüz demeden neden “Hayır” dediğimizi anlatacağız” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.