Kırsal mahalleler eski canlılığına kavuşacak

‘Mobil Başkan’ sloganı ile ‘Halil İbrahim Sofrası’ etkinliklerini tüm hızıyla sürdüren Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Muratlı Mahallesi’nde verdiği mesajda, son 50 yıldır artarak devam eden ‘Köyden Kente Göç’ olgusunu, tersine çevirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Başkan Ali Özkan: “Geliştirdiğimiz tarıma dayalı sanayi yatırımları ve teknolojik projelerle, mahalle statüsüne kavuşan köylerimizi eski canlılığına mutlaka kavuşturacağız. Köylerimizde görmeye alıştığımız 50 yaşın üzerindeki yüzlere, nadir gördüğümüz genç kardeşlerimizi de katarak, topyekûn kalkınma ve modernleşmeyi hedefliyoruz” dedi.
‘Halil İbrahim Sofrası’ etkinlikleri kapsamında Başkan Ali Özkan, Muratlı Camii’nde kılınan sabah namazı sonrası, mahalle kahvesinde kurulan sofrada vatandaşlarla aynı masayı paylaşarak, mahalle sakinlerinin sorun ve taleplerini dinledi.
Başkan Ali Özkan, burada yaptığı açıklamada; “Belediye olarak, ‘Halil İbrahim Sofrası’ ismini verdiğimiz vatandaş buluşmalarında, merkez kırsal ayırt etmeden bu toplantılarımızı gerçekleştirip, sizlerle birlikte sorunların çözümü için gelinen son noktaları değerlendiriyoruz. Belediyemize ve Muhtarlıklar Müdürlüğümüze iletilen taleplerinizde gelinen aşamaları masaya yatırarak, taleplere çözüm bulmaktan son derece memnunuz. Bu etkinliklerimiz doğrultusunda, sizlerle olan buluşmalarımızı da kararlılıkla sürdüreceğiz“ dedi.
“Geliştirdiğimiz projelerle kırsal mahalleler de modernleşecek”
Etkinlikler kapsamında gezdikleri kırsal mahallelerde, çiftçilik yapan ve nüfus olarak genellikle 50 yaşın üzerindeki vatandaşları görebildiklerine vurgu yapan Başkan Ali Özkan; “Yaklaşık 50 yıldır yaşadığımız ‘Köyden Kente Göç’ olgusu, peşi sıra pek çok ekonomik ve sosyal olumsuzluğu da beraberinde getirdi. Bölgemizde topyekûn ve sürdürülebilir bir kalkınma için modern ve teknolojik imkânlarla donatılmış, tarım ve hayvancılık ile iştigal eden insanlarımızın, kendi yörelerinde zengin ve müreffeh şekilde yaşamasını amaçlıyoruz. Buna yönelik, tarımsal ve teknolojik yatırımların önünü açarak, topyekûn kalkınmayı hedefliyoruz. Bu konuda gerçekleştirdiğimiz icraatların, elle tutulur somut örneklerine inşallah hep birlikte şahit olmaya başlayacağız” diye konuştu.
Mahalle Muhtarından Başkan Ali Özkan’a tablo
Belediye Başkanı Ali Özkan ile aynı masayı paylaşmaktan ve sorunlarını yüz yüze aktarma fırsatı bulmaktan dolayı duydukları memnuniyeti aktaran Muratlı Mahallesi sakinleri de; “Büyükşehir Yasası ile mahalle statüsüne kavuşmamız ve modern belediyecilik imkânlarından faydalanmanın yanı sıra; yetkililerin mahallemize gelip sorunları yerinde takip ederek, bizleri birebir dinlemesinden son derece mutluyuz” şeklinde konuşurken, yapılan görüşmelerinden ardından, Muratlı Mahalle Muhtarı Erdal Yaldız da Başkan Özkan’a ‘Osmanlı Tuğralı’ tablo hediye etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.