Kırmızı, yeniden başkan

Kızılay Karacabey Şubesi’nin önceki gün gerçekleşen, “Olağan Genel Kurulu”nda başkanlığa yeniden Ahmet Kırmızı seçildi. 99 üyeden 67’sinin oy kullandığı kongrede, Başkan Ahmet Kırmızı 64 üyenin oyuyla 3 yıl daha Kızılay Karacabey Şubesi başkanlığını üstlenecek.
Durak Cafe’de yapılan kongre, diğer yıllara göre büyük ilgi gördü. Karacabey’de değerinin attığı gözlenen Kızılay Şubesi başkanlığı için tek listeyle Ahmet Kırmızı yer aldı.
Kızılay’ın eski başkanlarından Ayhan Tayfur’un Divan Başkanlığı yaptığı seçimde Divan Kurulu’nda; Ferruh Artan, Burak Tümen, Halit Bakkal ve Raif Kayacan bulundu.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Ahmet Kırmızı, “Kızılay’ı sevmek insanlığı sevmektir. Biz de bu insanlığın bir bireyi olarak Kızılay’ın içinde olduğumuz süreçten beri insanlığa gönülden hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz. Yeni dönemde ilçemize kazandıracağımız ikinci İş Merkezi’nin yanı sıra daha başka projelerimizle de hizmete devam edeceğiz.” dedi.
Kızılay Şube Şefi Ebru Toprak’ın okuduğu faaliyet ve gelir-gider hesapları ile denetleme raporu üyeler tarafından kabul edildi. 2016-2018 yılları arası Şube Eylem Planı ve Tahmini Bütçe’nin de ibraz edilmesinden sonra seçimlere geçildi.
Tek listeyle girilen seçimde 99 üyeden 67’si oy kullandı. 64 üyenin desteğiyle yeniden 3 yıl süreyle göreve seçilen Ahmet Kırmızı başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda ise; Mümin Koçan, Yasin Mestan, Ümit Oruç ve Haluk Koyuncuoğlu yer aldı. Şube Denetçisi Ümit Oruç olurken; Mümin Koçan ile Yasin Mestan da Genel Merkez Genel Kurul Üyeliği’ne seçildi.
Kongrenin ardından destekleri nedeniyle üyelerine teşekkür eden Kızılay Karacabey Şube Başkanı Ahmet Kırmızı, 2016-2018 yılları arasında Karacabey’de kılıcı hizmetler gerçekleştireceklerini söyledi. Kırmızı, “İlk hedefimiz, Temmuz ayına kadar ikinci Kızılay İş Merkezi’ni tamamen bitirmek. Şu an İş Merkezi’mize yoğun talepler var. Bu bizler için büyük bir onurdur. İş Merkezimiz Home Office olarak planlanmıştır. En alt katı 508 metrekare bir dükkandır. İş Merkezimizi hizmete sunduktan sonra, Cezaevi Sokak’ta bulunan yerimiz için de benzer kalıcı bir plan düşünüyoruz.
Vatandaşlarımızın ve değerli bağışçılarımızın desteğini almaya devam ettiğimiz sürece Kızılay’ımızı kalkındırmayı sürdüreceğiz. Şu zamana kadar çalışmalarımız ve gerçekleştirdiğimiz her hizmet, siz değerli üyelerimizin bilinçli Kızılaycılığı sayesinde olmuştur.
Derneğimiz, Karacabey’de 13 Temmuz 1942 yılında Fahri Tursal başkanlığında kurulmuştur. Diğer Kurucu Üyelerimiz ise; Neşet Torun, Dr. İsmail Hakkı Bilgin, Mustafa Övünç, Abdullah Abacıoğlu, Abdullah Mekik, Sait Özer, Yakup Başer, Hakkı Özer, Hüseyin Özsoy, Yusuf Derici, Ahmet Obalı, Süleyman Gerçeker, Recep Özel, Derviş Erepçin, Recep Ünen, Kasım Alp, Hayri Girgin, Mustafa Kırımlı, Mecit Kırımlı, Cemal Kırımlı ve Ekrem Kırımlı’dan oluşmaktadır.
Şubemizde ayrıca, belirli tarihlerde başkanlık yapan Sabri Bulut, Necmettin Oruç, Ahmet Gümüş, Ayhan Tayfur, İsmail Tezcan ve Yusuf Hoşbaş da önemli hizmetlere imza atmıştır.
Şubemizde başkanlık yapan tüm başkanlarımıza ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Hakkın rahmetine kavuşan şube başkan ve yöneticilerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Görevde bulunduğumuz 3 yılda Kızılay’a ilgisini eksik etmeyen tüm ilçe halkımız ile üyelerimize de minnet ve şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.