Ata, “CHP ve MHP’ye büyük tuzak

Karacabey Vatan Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, yeni anayasa komisyonlarına üye veren CHP ve MHP’nin büyük bir tuzağa düşürüldüğünü iddia ederek, komisyonlarda yer almanın bile anayasal bir suç olduğunu savundu.
Ata, yazılı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi.
“Ulusumuzun, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel varlığını korumak ve gözetmek için iktidarlara olduğu kadar muhalefete de görev verdiği kaçınılmaz bir gerçektir. Ancak AKP’nin HDP ile birlikte yeni anayasa girişimine ne yazık ki CHP ve MHP’de destek vermiştir. Bu ulusumuzu bölme ve vatanımızı parçalamaya yol açabilecek durum karşısında her iki partinin tabanını göreve çağırıyoruz.
Her ne kadar iki partide bir takım ölçütler koyduklarını öne sürseler de ne yazık ki ikisi de AKP ve HDP’nin tuzağına düşmüştür. CHP, Türk Ulusu tanımını anayasadan çıkartan “Eşit yurttaşlık” adlı bir sözcük oyunun koruyuculuğunu üstlenmiş; yetinmemiş bunu kurultayında ilan etmiştir. Bu etnik bölünmelere ve PKK’nın resme tanınmasına yol açacak tehlikeli bir girişimdir. Keza MHP’de tarikat ve cemaat adlı İslam dışı; Vatan düşmanı oluşumlara yol açacak değişikliğin kabulüne destek vererek ulusumuzu bir diğer anlamda bölmeye yol açacak tehlikeli bir ortaklığı kabullenmiştir.
Oysaki anayasamızdaki “Darbe anayasası” diyerek ardına sığındıkları 177 maddeden 1983’den bu yana 135 madde kısmen ya da tamamen değiştirilmiştir. Gerçek hedef ise Türk Ulusu tanımını ortadan kaldırmak ve Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığının ve devamının güvencesi 174.maddedir. Bu madde 8 devrim yasasını koruma altına alan bir maddedir ki; içeriği şöyledir. ‘430 sayılı Eğitimin Birliği, 671 sayılı Şapka Yasası, 677 sayılı Tekke ve Zaviyelerin Kapatılması, 743 sayılı Medeni Kanun ve bunun 110.maddesi,1353 sayılı Türk ABC’sinin kabulü, 2590 sayılı Lakap ve Unvanların kaldırılması, 2596 sayılı Kılık, kıyafet Yasası, 1288 sayılı Ölçü Yasası’dır. Bu devletimizin temeline dinamit koymaktır, Türkiye’mizi bölmeye neden olacak öngörüsüz girişimlerdir.
İşte bu nedenlerle Vatan Partisi olarak “Bölücü Anayasaya Geçit Yok” başlıklı ulusumuzun birliğini ve yurdumuzun bütünlüğünü korumaya ve ulusumuzun tümünü birleştirmeye yönelik bir kampanya başlattık. Bu çalışmalar sırasında düzenleyeceğimiz konferans, bildiri dağıtımı ile ulusumuzu uyararak bu anayasanın yapılmasını tüm partilerin tabanlarıyla birleşerek engelleyeceğiz. Türk Ulusunun yurtsever ve milliyetçi yurttaşlarını göreve çağırıyoruz. Vatan hepimizin; gelin birlik olalım.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.